Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Osvežilne borovničevo-kokosove lučke


  • Author: Barbara
  • Total Time: 3 ure in 10 minut
  • Yield: za 5 majhnih lučk 1x

Description

Sladoledne lučke! ♡ Popolnoma odlične, popolnoma veganske, popolnoma enostavne. Pa še luštkane za pogledat. Za pripravo lahko uporabiš katero koli jagodičevje, odlične pa so tudi z višnjami ali češnjami.


Ingredients

Scale

100 g svežih ali zamrznjenih borovnic
2 žlici javorjevega sirupa
80 g kokosovega mleka
70 g (mandljevega) mleka


Instructions

  1. Sadje: Sadje in žlico javorjevega sirupa daj v kozico in segrevaj, da se sadje zmehča in da spusti nekaj tekočine. Če je sadje sveže, po potrebi dodaj žlico vode. Kuhljaj ga toliko časa, da se tekočina malo pokuha in malenkost zgosti. Zmehčano sadje odstavi z ognja in pusti, da se malenkost ohladi.
  2. Mleko: Kokosovo in mandljevo mleko zmešaj z žlico javorjevega sirupa.
  3. Lučke: V modelčke za lučke daj najprej mleko, nato pa še sadje s tekočino. Sadje bo v mleko potonilo, lahko pa še vseeno malo premešaš, da se sadje in mleko porazdelita. Lučke postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure. Ko si lučke zaželiš, jo za 30 sekund postavi pod vročo vodo, ji odstrani modelček in uživaj.

Notes

Za pripravo lahko uporabiš katero koli jagodičevje, odlične pa so tudi z višnjami ali češnjami.

Če mandljevega mleka nimaš, uporabi mleko, ki ga imaš na razpolago.

Lučka bo šla enostavno ven iz modelčka, če jo za nekaj sekund postaviš pod vročo vodo. A pazi, da voda teče le po modelčku, ne v lučko.

Po želji lahko v lučke dodaš še sesekljane dišavnice – meta ali melisa sta odlični izbiri.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 3 ure za zamrzovanje