Borovničevo-kokosove lučke

, 28. Jul 2016 | No Comments

Borovničevo-kokosove lučke

Sladoledne lučke! ♡ Popolnoma odlične, popolnoma veganske, popolnoma enostavne. Pa še luštkane za pogledat. Za pripravo lahko uporabiš katero koli jagodičevje, odlične pa so tudi z višnjami ali češnjami. Če mandljevega mleka nimaš, uporabi mleko, ki ga imaš na razpolago.

Sladoled, ki osveži je najboljši sladoled. Sploh poleti. Saj veš, kaj mislim, kajne? Obstajajo namreč sladoledi, ki ne osvežijo, saj si po njem le žejen. Govorim o raznih sladoledih z nutello, piškotki, oreščki … Seveda nimam nič proti takim sladoledom – arašidovo kremo v Cacau naravnost obožujem, a v največji vročini potrebujemo resnično osvežilne sladolede. Takšne, ki osvežijo IN so tudi odlični. In te lučke so.

Za pripravo teh lučk potrebuješ le 4 sestavine (ja, štiri!), pripravljene pa so v manj kot desetih minutah. Če ni to enostavno super!

Te lučke sem pripravila že iz borovnic in višenj in kar ne morem se odločiti, katere so boljše! Pri obeh sem uporabila zamrznjeno sadje, saj je svežega kar malo škoda. No, seveda pa jih lahko pripraviš tudi iz svežega, izbira je tvoja.

Ko se naveličaš teh lučk – kot, da je to mogoče! – , pa pripravi še domače lučke iz jogurta. Tudi te so odlične!

SESTAVINE (za 5 manjših lučk)

  • 100 g borovnic
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 80 g kokosovega mleka
  • 70 g (mandljevega) mleka

Borovničevo-kokosove lučke

PRIPRAVA

Sadje in žlico javorjevega sirupa daj v kozico in segrevaj, da se sadje zmehča. Če je sadje sveže, dodaj približno žlico vode. Sadje bo spustilo nekaj tekočine. Kuhljaj jo toliko časa, da se tekočina malo pokuha in malenkost zgosti. Zmehčano sadje odstavi z ognja in pusti, da se malo ohladi.

Borovničevo-kokosove lučke

Kokosovo in mandljevo mleko zmešaj z žlico javorjevega sirupa.

Borovničevo-kokosove lučke

V modelčke za lučke daj najprej mleko, …

Borovničevo-kokosove lučke

… potem pa še sadje s tekočino.

Borovničevo-kokosove lučke

Sadje bo v mleko potonilo, lahko pa še vseeno malo premešaš, da se sadje in mleko porazdelita. Lučke postavi v zamrzovalnik.

Borovničevo-kokosove lučke

Ko si lučke zaželiš, jo za 30 sekund postavi pod vročo vodo, ji odstrani modelček in poliži. Njam!

Borovničevo-kokosove lučke

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply