Description
Tako živo zelene juhe res ne smeš spregledati. Ne le, da začara z izgledom, navduši že po prvi žlici. Kombinacija brokolija, špinače, ingverja in čarobne začimbne mešanice garam masala že ne more biti slaba. Za piko na i pa poskrbi še nekaj osvežujoče skute. Naredi jo zdaj in se mi zahvali kasneje.
Ingredients
1 žlička (olivnega) olja + za okras
1 velik por
1 manjša glavica brokolija
1 velika pest zamrznjene ali 2 veliki pesti sveže špinače
1 cm kos svežega ingverja
1 žlička Kotányi začimbne mešanice garam masala
5 dcl (zelenjavne) jušne osnove
sol
poper
4 žlice skute (po želji)
sveža meta
Instructions
- Začni: V kozici segrej olje in na segretem zmehčaj na kolute narezan por. Ko se por zmehča, a ne obarva, dodaj nariban ingver in garam masalo. Premešaj in kuhaj še minuto, nato pa dodaj brokoli in špinačo ter premešaj. Dolij jušno osnovo in kuhaj približno 5-10 minut, da se zelenjava zmehča.
- Dokončaj: Juho spasiraj z ročnim mešalnikom ali v blenderju in sicer bolj grobo ali kremasto, kakor ti je ljubše – in poskusi. Dosoli in popopraj po okusu. Juho zavri, nato pa serviraj. Okrasi s skuto, meto, poprom in pokapaj z oljem ter postrezi.
Notes
Za pripravo sem uporabila svež ingver, ki je zdrav in ki da juhci malenkost oster priokus. Če nimaš svežega, seveda uporabi kar mletega.
Juho lahko pripraviš tudi z zamrznjeno zelenjavo in jo zato lahko pripraviš čez vse leto.
Ker je okus juhce zelo bogat, jo lahko omiliš s svežo, osvežilno, hladno skuto, ki juhco še dodatno obogati.
Začimbna mešanica garam masala vsebuje kumin, koriander, poper, cimet, klinčke, muškatni orešček, koriander in lovorjeve liste.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 15 minut