Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Burger z ocvrtim piščančjim zrezkom, solato in zlato omako


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut + vsaj 2 uri za mariniranje
  • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Wow, kakšen burger! Podoben, a 100x boljši od tistega, ki ga kupiš v KFC-ju. Zrezek je odlično začinjen, na zunaj hrustljav in na znotraj sočen, družbo pa mu dela solata, osvežujoče kisle kumarice in fantastična zlata omaka. Noro dobro!


Ingredients

Scale

Sestavine za ocvrte piščančje zrezke:

  • 2 dl mleka
  • 1 žlička belega kisa
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 4 piščančji file zrezki Natur Premium Perutnine
  • 100 g moke
  • 40 g gustina
  • 1/2 žličke sladke paprike
  • 1 konica noža kajenskega popra
  • 1/2 žličke sušene čebule
  • 1 žlička sušenega česna
  • 1/4 žličke ingverja
  • 1/2 žličke timijana
  • 1/2 žličke origana
  • 1 konica noža popra

Sestavine za zlato omako:

  • 1 zvrhana žlica majoneze
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlička medu
  • 1/3 žličke česna v prahu
  • 1/3 žličke čebule v prahu
  • 1 konica noža sladke ali dimljene paprike
  • 1/2 žlice sojine omake

Ostale sestavine:

  • približno 5 dl rastlinskega olja
  • 4 burger bombetke
  • 6 listov solate kristalke
  • 8 kislih kumaric

Instructions

  1. Pinjenec: V mleko umešaj kis in pusti počivati 15 minut, da dobiš doma narejen pinjenec.
  2. Marinada: V pinjenec daj jajce in pol žličke soli ter dobro premešaj. Če želiš, zrezkom odreži ožji del (in jih porabi za npr. rižoto), nato pa jih potunkaj v mlečno zmes in pusti marinirati od 2-24 ur v hladilniku.
  3. Zlata omaka: S sestavinami za zlato omako pripravi kremasto omako. Položi v hladilnik do uporabe.
  4. Paniranje zrezka: V moko zmešaj gustin in vse ostale začimbe. Dodaj še 2 žlici marinade in nežno premešaj, da v moki dobiš manjše grudice – te bodo zrezek naredile še dodatno hrustljavega. Zrezke nato paniraj v moki na obeh straneh. Za še debelejšo skorjico paniraj dvakratno – torej zrezek iz marinade povaljaj v moki, ga daj ponovno v marinado in nato še enkrat v moko. Nato pa takoj spaniraj, da moka na zrezku ne bo postala pocasta.
  5. Cvretje: Olje dobro segrej (na 180°C), nato pa zrezke v njem cvri 4 minute, 2 minuti na stran. Vmes jih ne premikaj sem in tja.
  6. Ostale sestavine: Solato nareži na rezinice, kumarice pa na kolute.
  7. Sestavljanje burgerja: Burger bombetke popeci, nato pa na obe strani namaži po približno eno žličko zlate omake. Na spodnji del namazane bombetke razporedi solato, nanjo položi ocvrt zrezek, nato pa nanj še kisle kumarice. Pokrij z namazanim zgornjim delom bombetke in takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 15 minut + vsaj 2 uri
  • Cook Time: 4 minute