Description
Čestitam! Tvojega iskanja najboljše in najbolj enostavne sladice brez grama moke je končano. Ta čokolade polna sladica, ki je božansko dobra, sočna in pripravljena le z osmimi sestavinami, ti bo 100% všeč. Tako kot vsem, ki so jo poskusili.
Ingredients
250 maskarpone sira
60 g mletega sladkorja + malo za posip
40 g mletih mandljev + 1 dodatna žlica
3 jajca
1 žlička vanilijeve esence
1 majhen ščepec soli
200 g temne čokolade
maslo za premaz pekača
kakav za posip
Instructions
- Segrej pečico: Pečico segrej na 180°C.
- Stopi čokolado: Čokolado stopi nad vodno kopeljo. Čokolado nalomi v posodo, to pa postavi nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika.
- Pripravo maso: V veliko skledo daj mascarpone sir, dodaj mleti sladkor in dobro premešaj. Dolij stopljeno čokolado in premešaj še enkrat. Postopoma dodajaj jajce za jajcem in vsakokrat premešaj. Dodaj še vanilijevo esenco in sol in premešaj še enkrat. V maso umešaj še mlete mandlje in še zadnjič premešaj.
- Pripravi pekač: Pekač namaži z maslom in potresi z žlico mletih mandljev, da se pecivo pekača ne bo prijelo. Najboljše je, če uporabiš pekač s snemljivim obodom. Uporabi pekač premera od 17 do 26 cm. Seveda bo višina tortice odvisna od širine pekača. Pozor, če uporabiš pekač premera 17 cm, tortico peci približno 5 minut dlje.
- Tortico speci: Maso vlij v pekač in peci v pečici, ogreti na 180°C približno 30 minut. Tortica je pečena, ko je zobotrebec, ki ga potisneš v sredino pekača, večinoma čist, ko ga vzameš ven. Pečeno tortico najprej pusti počivati v pekaču 5 minut, potem pa obod snemi.
- Postrezi: Ohlajeno tortico potresi s kakavom ali sladkorjem v prahu, nareži na koščke in postrezi.
Notes
Za pripravo uporabi kateri koli mascarpone.
Najboljše je, če uporabiš čokolado z vsaj 55% kakava.
Tortica je pečena, ko je zobotrebec, ki ga potisneš v sredino pekača, večinoma čist, ko ga vzameš ven.
Čokolado stopi nad vodno kopeljo. Čokolado nalomi v posodo, to pa postavi nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika.
Najboljše je, če uporabiš pekač s snemljivim obodom. Uporabi pekač premera od 17 do 26 cm. Seveda bo višina tortice odvisna od širine pekača.
Pečeno tortico lahko potreseš s kakavom, lahko pa tudi s sladkorjem v prahu.
Tortico lahko hraniš v neprodušno zaprti posodi v hladilniku nekaj dni.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 30 minut