Čokoladna mascarpone tortica brez moke

, 25. Aug 2015 | 3 Comments

Čestitam! Tvojega iskanja najboljše zdrave sladice je konec! Pripravi tole čokoladno tortico – in to brez grama moke! – in uživaj življenje. Poleg si privošči kavo, kakav, sok ali kozarec belega vina in se prepusti užitkom. Zakaj? Ker lahko.

Dobra sladica je lahko tudi zdrava. Res, ne lažem! Ker vsebuje veliko čokolade je božanska in je izpolnitev sanj vseh, ki obožujejo/mo čokolado.

To sladico lahko pripraviš s čokoladnimi mrvicami ali pa brez. Ker v tej sladici ni nič moke, je ves čas – vsaj toliko časa, kot je zdržala, preden smo jo napadli in je izginila! – mehka in sveža.

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (1 min)

SESTAVINE (za 4 osebe)

  • 250 maskarpone sira
  • 60 g mletega sladkorja + malo za posip
  • 40 g mletih mandljev + 1 dodatna žlica
  • 3 jajca
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 1 majhen ščepec soli
  • 200 g temne čokolade
  • (kokosovo) maslo za premaz pekača

PRIPRAVA

Čokolado stopi nad vodno kopeljo (čokolado nalomi v posodo, to pa postavi nad kozico z vrelo vodo, posoda naj se vode ne dotika).

V veliko skledo daj mascarpone sir, dodaj mleti sladkor in dobro premešaj. Dolij stopljeno čokolado in premešaj še enkrat. Postopoma dodajaj jajce za jajcem in vsakokrat premešaj. Dodaj še vanilijevo esenco in sol in premešaj še enkrat. V maso umešaj še mlete mandlje in še zadnjič premešaj.

Čokoladna mascarpone tortica brez moke

Pekač (jaz sem uporabila pekač premera 26 cm) namaži z maslom in potresi z žlico mletih mandljev, da se pecivo pekača ne bo prijelo.

Maso vlij v pekač, ga potresi z čokoladnimi mrvicami …

in peci v pečici, ogreti na 180°C približno 30 minut. Pekač s pečeno tortico vzemi iz pečice, pecivo ohladi in potresi z mletim sladkorjem.

Nareži na koščke in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  1. Štart v nov teden - HIP HIP HURA
    May 8, 2017

    […] To tortico sem naredila prejšnji teden. Logično, da je bila odlična 🙂 Dodala sem še stepeno sladko smetano. Mmmmm […]

    Reply
  2. marjola
    June 22, 2018

    Ali bi šlo z eritritolom? Če bi ga zmlela v kavnem mlinčku? Ne vem, če bi se stopil v mascarponeju oz. v stopljeni čokoladi in jajcih. Kaj menite?

    Reply
    • Barbara
      June 22, 2018

      Živjo!
      Eritritola nisem še nikoli poskusila, zato zelo težko komentiram. Odvisno, kako se obnaša. Če se obnaša tako, kot sladkor v prahu, potem bi se najbrž stopil. Zadeva se itak segreva in peče, tako da predvidevam, da bi šlo. Ampak res le predvidevam. Ko poskusite, mi sporočite, če bo ok. Da vem. 🙂
      Pa seveda, super peko želim!

      Reply

Leave a Reply