Brovniji z grškim jogurtom

, 13. Sep 2015 | No Comments

Bi res okusne IN zdrave brovnije in to še brez jajc in pretirane količine masla? Potem si pripravi te brovnije in uživaj! Brovnije lahko namesto s čokoladnimi kapljicami obogatiš s prepraženimi in narezanimi lešniki ali pa s popraženimi mandljevimi lističi.

SESTAVINE (za 5 oseb)

  • 60 g temne čokolade
  • 25 g masla ali kokosovega olja
  • 60 g kakava
  • 50 g belega sladkorja
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 45 g (polnozrnate) moke
  • 40 g mletih mandljev
  • 340 g grškega jogurta
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 1 mali ščepec soli
  • 50 g čokoladnih kapljic

Brovniji z grškim jogurtom

PRIPRAVA

Čokolado skupaj z maslom stopi nad vodno kopeljo – v skledi, ki jo postaviš na kozico z vrelo vodo. V drugi skledi skupaj zmešaj oba sladkorja, moko, mlete mandlje, kakav in sol.

Medtem, ko se čokoladna zmes hladi, v še eni skledici zmešaj grški jogurt in vanilijevo esenco. Ko se stopljena čokoladna zmes malo ohladi, vanjo dobro umešaj grški jogurt.

Brovniji z grškim jogurtom

V to zmes sedaj presej zmes suhih sestavin (moko, kakav, mlete mandlje, oba sladkorja in sol) in zmešaj le toliko, da se sestavine premešajo.

Brovniji z grškim jogurtom

Pekač obloži s papirjem za peko in vanj razporedi dobljeno čokoladno zmes. Z žlico jo razporedi po celotni površini pekača in nanjo stresi še čokoladne kapljice.

Brovniji z grškim jogurtom

Peci 20 minut v pečici, ogreti na 180°C. Po 20-ih minutah pekač vzemi iz pečice in pusti, da se popolnoma ohladi. Ko se brovniji ohladijo, jih s pomočjo papirja za peko prenesi na desko in razreži ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply