Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

, 4. Mar 2015 | No Comments

To pecivo lahko pripraviš brez tehtnice, uporabi le navaden jogurtov lonček. Slasten biskvit dopolnjuje božanska temna svilnata glazura. Jap, še eno pecivo, ki bo navdušilo tebe in tvoje bližnje.

Pa dajva se ti in jaz lepo zahvaliti Vesni za inspiracijo za recept. Hvala, Vesna. Odličen je!

SESTAVINE

Sestavine za jogurtovo pecivo:

  • 1 jogurt v lončku (180 g)
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1/2 jogurtovega lončka repičnega ali sončničnega olja
  • 2 jajci
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 1 pokrovček ruma
  • 2 žlici kakava v prahu

Sestavine za čokoladno glazuro:

  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 25 g masla
  • 125 ml smetane za stepanje

Ostale sestavine:

  • kakav za okras

Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

PRIPRAVA

Ubij jajci, ju zmešaj in jima dodaj sladkor ter dobro premešaj. Dodaj še rum in olje ter še enkrat premešaj. Umešaj še jogurt …

Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

… in zopet premešaj. V posodo presej še moko, pecilni prašek in kakav v prahu in vse skupaj zmešaj v gladko zmes.

Pekač obloži s papirjem za peko, vanj zlij zmes …

Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

… in peci približno 35 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem preveri, če je biskvit pečen – vanj vstavi zobotrebec in če je suh, je pečen, sicer ga še za nekaj minut postavi nazaj v pečico.

Ko je biskvit pečen, ga vzemi iz pečice in ohladi. Takoj potem pripravi čokoladno glazuro, saj mora le-ta počivati. V manjši kozici zavri smetano in javorjev sirup – takoj, ko se začnejo pojavljati mehurčki, jo odstavi. V ločeno posodo nalomi čokolado, ji dodaj maslo in ju prelij z vročo smetano.

Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

Mešaj, da se maslo in čokolada stopita in da dobiš svetlečo zmes. Pusti, da čokoladna zmes na sobni temperaturi počiva 30 minut.

Ko se pecivo popolnoma ohladi, ga prelij s čokoladno glazuro …

Jogurtovo pecivo s čokoladno glazuro

… in potresi s kakavom. Pekač vsaj za dve uri postavi v hladilnik, da se čokoladna glazura strdi. Potem pecivo nareži na kose in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply