Božansko jogurtovo pecivo s svilnato čokoladno glazuro

, 22. Nov 2019 | No Comments

To pecivo je božansko! Slasten čokoladni biskvit dopolnjuje svilnata čokoladna glazura, ki je ravno prav sladka, pecivo pa je primerna za vsako priložnost – pripravi ga ob praznovanjih ali pa kar tako.

Samo predstavljaj si ugrizniti v te čokoladne sanje! Imaš mehko in dišeče pecivo in najbolj svilnato čokoladno glazuro na svetu. Mmmmm je dobro! Pecivo ni preveč sladko, saj za glazuro uporabiš temno čokolado. Če ti ta ni všeč, lahko uporabiš tudi mlečno, a brez skrbi – skupaj z biskvitom bo vse ravno prav sladko!

Preden pogledava, kaj potrebuješ za pripravo tega peciva in kako ga lahko pripraviš, pa si poglej še nekaj idej za pripravo sladkih poslastic s čokolado:

Še več idej za pripravo sladic najdi pod oznako Sladice.

Poglejva, kaj za pripravo sladice potrebuješ in kako jo pripraviš. Natančne količine sestavin najdeš na dnu strani.

Priprava je zelo enostavna. Najprej pripraviš biskvit in ga spečeš ter ohladiš.

Pripraviš še glazuro in jo razporediš po ohlajenem biskvitu.

Pecivo potreseš še s kakavom in postaviš v hladilnik, da se glazura strdi.

In čudovito pecivo je pripravljeno! Mmmm.

Print

Božansko jogurtovo pecivo s svilnato čokoladno glazuro


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 35 minut
  • Total Time: približno 90 minut (z ohlajanjem)
  • Yield: za približno 12 kosov

Description

To pecivo je božansko! Slasten čokoladni biskvit dopolnjuje svilnata čokoladna glazura, ki je ravno prav sladka, pecivo pa je primerna za vsako priložnost – pripravi ga ob praznovanjih ali pa kar tako.


Scale

Ingredients

Sestavine za jogurtovo pecivo:

1 jogurt v lončku (180 g)
1 jogurtov lonček (rjavega) sladkorja
2 jogurtova lončka moke
1/2 jogurtovega lončka repičnega ali sončničnega olja
2 jajci
1 zavojček pecilnega praška
1 pokrovček ruma
2 žlici kakava v prahu

Sestavine za čokoladno glazuro:

200 g temne čokolade
2 žlici javorjevega sirupa
50 g masla
250 ml smetane za stepanje

Ostale sestavine:

kakav za okras


Instructions

  1. Pripravi biskvit: Ubij jajci, ju zmešaj in jima dodaj sladkor ter dobro premešaj. Dodaj še rum in olje ter še enkrat premešaj. Umešaj še jogurt in zopet premešaj. V posodo presej še moko, pecilni prašek in kakav v prahu in vse skupaj zmešaj v gladko zmes.
  2. Biskvit speci: Pekač obloži s papirjem za peko, vanj zlij zmes in peci približno 35 minut v pečici, ogreti na 180°C. Potem preveri, če je biskvit pečen – vanj vstavi zobotrebec in če je suh, je pečen, sicer ga še za nekaj minut postavi nazaj v pečico. Ko je biskvit pečen, ga vzemi iz pečice in ohladi.
  3. Pripravi čokoladno glazuro: Takoj potem pripravi čokoladno glazuro, saj mora le-ta počivati. V manjši kozici zavri smetano in javorjev sirup – takoj, ko se začnejo pojavljati mehurčki, jo odstavi. V ločeno posodo nalomi čokolado, ji dodaj maslo in ju prelij z vročo smetano. Mešaj, da se maslo in čokolada stopita in da dobiš svetlečo zmes. Pusti, da čokoladna zmes na sobni temperaturi počiva 30 minut.
  4. Dokončaj pecivo: Ko se pecivo popolnoma ohladi, ga prelij s čokoladno glazuro in potresi s kakavom. Pekač vsaj za dve uri postavi v hladilnik, da se čokoladna glazura strdi. Potem pecivo nareži na kose in postrezi.

Notes

Biskvit lahko pripraviš le z uporabo jogurtovega lončka. Ta naj bo mera za sladkor, moko in olje.

Biskvit pripravi z rjavim ali belim sladkorjem, lahko pa tudi s kokosovim sladkorjem.

Glazuro pripravi s temno čokolado ali mlečno čokolado.

Pecivo se obdrži več dni, shrani ga v hladilniku.

Recept za to slastno pecivo mi je nekoč zaupala Vesna, zanj pa sem ji nadvse hvaležna! Hvala, Vesna!

Pozor: Recept je bil prvotno objavljen marca 2015, v novembru 2019 pa sem fotografije osvežila.
Stara fotka recepta:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply