Čokoladno-bučkino pecivo

, 16. Sep 2015 | 2 Comments

Čokoladno-bučkino pecivo

Okusno čokoladno-bučkino pecivo pripravi poleti, ko je polno svežih zelenih bučk. S točno količino bučk se ne obremenjuj, nujno je le to, da jih kar se da dobro ožameš. Peciva bo dovolj za vsaj osem oseb, zato pecivo pripravi zase in za svoje prijatelje ali družino.

To pecivo je najboljše! Vsi, ki so ga poskusili, so rekli, da je čudovito. Boš tudi ti med njimi? Poskusi ga čim prej, da ti ne bo žal, da ga nisi že prej.

SESTAVINE

  • 115 g masla
  • 350 g polnozrnate pirine moke (ali polnozrnate ali bele pšenične moke)
  • 30 g kakava
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 200 g sladkorja
  • 110 g olja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 125 ml mleka zmešanega s polovico žlice kisa
  • sladkor v prahu
  • 2 zeleni bučki

Čokoladno-bučkino pecivo

PRIPRAVA

Bučki naribaj in pusti 10 minut, potem pa jih dobro ožemi; po malo naribanih bučk položi na čisto kuhinjsko krpo in dobro ožemi, dokler ne ožameš vseh. V mleko umešaj polovico žlice vinskega kisa in pusti stati 15 minut.

Čokoladno-bučkino pecivo

V posodo presej moko, kakav, sol in pecilni prašek.

Čokoladno-bučkino pecivo

V drugi posodi dobro zmešaj na sobno temperaturo ogreto maslo in sladkor. Potem dodaj olje in dobro premešaj. Dodaj še jajca in vanilijevo esenco. Umešaj še moko in mleko.

Čokoladno-bučkino pecivo

Na koncu v maso nežno umešaj še dobro ožete bučke.

Čokoladno-bučkino pecivo

Pekač namasti in potresi z moko, vanj zlij pripravljeno maso in peci 1 uro in 15 minut v pečici, ogreti na 160°C. Po eni uri prvič preveri, lahko da bo pecivo že pečeno. Vanj potisni zobotrebec, če je čist je pecivo pečeno, sicer pa pekač še za nekaj minut postavi nazaj v pečico.

Ko je pecivo pečeno ga ohladi, posuj s sladkorjem v prahu, nareži  in postrezi.

Čokoladno-bučkino pecivo

Čokoladno-bučkino pecivo

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Dea
    August 13, 2017

    Sem malo “priredila” recept in uporabila kokosovo mleko, zribala eno XXL bučko, spekla v kvadatnem pekaču, dodala kokosov preliv in posip kokosove moke ter narezala na kvadratke – za prste polizat dobro! 😇 Hvala za idejo 😊

    Reply
    • Barbara
      August 14, 2017

      Zveni božansko! 😀

      Reply

Leave a Reply