Description
Fantastično, mehko in dišeče pecivo, ki te bo navdušilo! Bučke poskrbijo za rahlost biskvita (brez skrbi, se jih ne okuša), čokolada pa za aromo. Pripravi ga zdaj!
Ingredients
2 zeleni bučki
1 dcl mleka zmešanega z žlico kisa
290 g polnozrnate pirine moke (ali polnozrnate ali bele pšenične moke)
25 g kakava
1 žlička pecilnega praška
1/4 žličke soli
95 g masla
160 g sladkorja
90 g olja
2 jajci
1 žlička vanilijeve esence
sladkor v prahu
Instructions
- Pripravi bučke: Bučki naribaj in pusti 10 minut, potem pa jih dobro ožemi; po malo naribanih bučk položi na čisto kuhinjsko krpo in dobro ožemi, dokler ne ožameš vseh.
- Pripravi pinjenec: V mleko umešaj polovico žlice vinskega kisa in pusti stati 15 minut.
- Pripravi suhe sestavine: V posodo presej moko, kakav, sol in pecilni prašek.
- Pripravi pecivo: V drugi posodi dobro zmešaj maslo sobne temperature in sladkor. Potem dodaj olje in dobro premešaj. Dodaj še jajca in vanilijevo esenco. Umešaj še moko in mleko. Na koncu v maso nežno umešaj še dobro ožete bučke.
- Pecivo speci: Pekač namasti in potresi s kakavom, vanj zlij pripravljeno maso in peci približno 1 uro v pečici, ogreti na 160°C. Po eni uri prvič preveri, lahko da bo pecivo že pečeno. Vanj potisni zobotrebec, če je čist je pecivo pečeno, sicer pa pekač še za nekaj minut postavi nazaj v pečico.
- Okrasi in postrezi: Ko je pecivo pečeno ga ohladi, posuj s sladkorjem v prahu, nareži in postrezi.
Notes
Ne sekiraj se glede natančne količine bučk. Ožetih naj bo približno 2 veliki pesti.
To pecivo je odlično za porabit tiste prevelike bučke, ki so podivjale na vrtu. Bučki odstrani pešče in jo nareži – a nikar je ne lupi!
Uporabiš lahko belo ali še raje, polnozrnato moko, lahko tudi pirino polnozrnato.
Pinjenec lahko kupiš, še lažje pa je, če ga pripraviš doma. Polnomastnemu mleku le dodaj malo kisa in glej, kako se ti pred očmi mleko kisa. Narava je fantastična!
Uporabiš lahko bel, rjav ali kokosov sladkor.
Uporabila sem pekač dimenzije 22 cm x 14cm.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 60 minut