Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

0 comments

Moja filozofija kuhanja je znana – okusno, zdravo, hitro in enostavno. Vse to sestavlja ta recept, rezanci z bučko, češnjevci in meto, narejeni v enem samem loncu, pa so nekaj najboljšega, kar si lahko predstavljaš! V nadaljevanju ti predstavljam tudi vso skrivnost priprave testenin iz enega lonca, zato beri naprej. Ja, ti rezanci so naravnost magični!

Ok. Pa začniva. Že v naslovu ti obljubljam, da se celotna jed, ki jo vidiš na fotografijah, pripravi v točno enem loncu. Ali eni večji ponvi, kakor želiš. Prvič je to idejo v javnost že kar nekaj let nazaj spravila Martha Stewart. Da, gospa obvlada! Vendar pa sem po nekaj raziskovanja našla informacijo, da pa Martha, pa čeprav je prava kraljica kuhanja, ni bila prva, ki se je domislila tega pametnega načina kuhanja testenin. Prvi je bil prav Matteo Martella, oziroma njegova mama. Celotno zgodbo si pa le preberi na Slate.com. Na kratko – Marthina kreatorka receptov Nora Singley, je na počitnicah v Italiji zašla v restavracijo Mattea, ki ji je zaupal ta način priprave testenin. Nora pa je to novo znanje predstavila Marthi. In ta način priprave je preplavil svet!

Zakaj je kuhanje v enem loncu tako fajn?

 • Prva najbolja lastnost je zagotovo uporaba manj posod. Vse pripraviš v točno enem loncu. Za pripravo ne rabiš ene posode za testenine in ene za omako. Vse se skuha skupaj!
 • Razlog, zakaj je ta pašta tako dobra je tudi ta, da testenine med kuhanjem spuščajo škrob, ki vsako omako naredi božansko. Sedaj tega bogastva med odcejanjem ne vržeš stran, ampak se umeša v omako.
 • Tretja čudovita posledica kuhanja v enem loncu ti omogoča, da lahko to jed pripraviš tudi sredi kampa, kjer imaš na razpolago le en lonec in en gorilnik. Če pa to ni fajn!
 • In zadnji razlog, zakaj je kuhanje v enem loncu fajn? S to tehniko se lahko pohvališ pred vsemi, ki jim to jed serviraš in zagotavljam ti, da bodo presenečeni in navdušeni!

Ker sem nedavno že govorila o odličnih poletnih paštah – kar si moraš, če obožuješ pašto in če to bereš jo zagotovo, nujno prebrati. Danes pa ti predlagam še pet predlogov za pripravo jedi z rezanci. In to ne z navadnimi rezanci, ampak zanimivimi, barvitimi in odličnimi.

Nekaj odličnih idej za jedi z rezanci:

Težko ti rečem, kaj je najboljše. Zdi se mi edino pravično, da vse poskusiš in mi to poveš ti!

Še preden pa si pogledaš video priprave, ki te bo zagotovo prepričal, da to pašto čim prej pripraviš, pa še nekaj informacij o današnjem receptu:

 • Za 100 g rezancev potrebuješ približno 3,5 dcl tekočine, če pa je slučajno na koncu kuhanja nekaj zmanjka, pa je nekaj še dodaj. S to formulo lahko narediš katere koli testenine v enem loncu!
 • Namesto mete lahko uporabiš tudi baziliko, origano ali peteršilj.
 • Namesto limone lahko uporabiš tudi limeto.
 • V primeru, da uporabiš vodo in jušno osnovo, je najboljše, če ju zavreš preden ju dodaš rezancem, da se bo okus lepo razporedil.

Sedaj pa si brž poglej video priprave teh fantastičnih rezancev iz enega lonca. Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

 • 200 g rezancev
 • 2 stroka česna
 • 2 zeleni bučki
 • 1 skodelica češnjevih paradižnikov
 • 1 limona
 • 1 šopek sveže mete
 • 1 pest parmezana
 • 7 dcl zelenjavne jušne osnove (ali 1 jušna kocka in vrela voda)

PRIPRAVA

Bučke narezi na tanke ozke rezance.

Na ponev daj 2 žlici olja in na segretem zmehčaj bučke. Malo jih posoli in popopraj. Ko se zmehčajo, dodaj sesekljan česen in pol mete in premešaj ter kuhaj še dve minuti. Nato bučke prenesi na krožnik, v isto ponev pa daj rezance in jih prelij z vrelo jušno osnovo.

Rezance skuhaj do mehkega, nato pa dodaj bučke, parmezan, žlico naribane limonine lupinice in premešaj. Nato rezance odstavi z ognja, vanje umešaj preostalo meto, narezane češnjevce in žličko limoninega soka.

Še malo popopraj in premešaj. Rezance serviraj, okrasi s parmezanom, svežo meto in malo popra. Postrezi in uživaj!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.