Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

0 comments

Moja filozofija kuhanja je znana – okusno, zdravo, hitro in enostavno. Vse to sestavlja ta recept, rezanci z bučko, češnjevci in meto, narejeni v enem samem loncu, pa so nekaj najboljšega, kar si lahko predstavljaš. V nadaljevanju ti predstavljam tudi vso skrivnost priprave testenin iz enega lonca, zato beri naprej. Ja, ti rezanci so naravnost magični, saj velja: manj posode, več okusa!

Ok. Pa začniva. Že v naslovu ti obljubljam, da se celotna jed, ki jo vidiš na fotografijah, pripravi v točno enem loncu. Ali eni večji ponvi, kakor želiš. Prvič je to idejo v javnost že kar nekaj let nazaj spravila Martha Stewart. Da, gospa obvlada! Vendar pa sem po nekaj raziskovanja našla informacijo, da pa Martha, pa čeprav je prava kraljica kuhanja, ni bila prva, ki se je domislila tega pametnega načina kuhanja testenin. Prvi je bil prav Matteo Martella, oziroma njegova mama. Celotno zgodbo si preberi na Slate.com. Na kratko – Marthina kreatorka receptov Nora Singley, je na počitnicah v Italiji zašla v restavracijo Mattea, ki ji je zaupal ta način priprave testenin. Nora pa je to novo znanje predstavila Marthi. In ta način priprave je preplavil svet.

Zakaj je kuhanje v enem loncu tako fajn?

 • Prva najbolja lastnost je zagotovo manj pomivanja. Vse pripraviš v točno enem loncu. Za pripravo ne potrebuješ ene posode za testenine in ene za omako. Vse se skuha skupaj.
 • Razlog, zakaj je ta pašta tako dobra je tudi ta, da testenine med kuhanjem spuščajo škrob, ki vsako omako naredi božansko. Sedaj tega bogastva med odcejanjem ne vržeš stran, ampak se umeša v omako.
 • Tretja čudovita posledica kuhanja v enem loncu ti omogoča, da lahko to jed pripraviš tudi sredi kampa, kjer imaš na razpolago le en lonec in en gorilnik. Če pa to ni fajn!
 • In zadnji razlog, zakaj je kuhanje v enem loncu fajn? S to tehniko se lahko pohvališ pred vsemi, ki jim to jed serviraš in zagotavljam ti, da bodo presenečeni in navdušeni.

Ker sem nedavno že govorila o odličnih poletnih paštah – kamor moraš, če obožuješ pašto in če to bereš jo zagotovo, nujno odklikati. Danes ti predlagam še pet predlogov za pripravo jedi z rezanci. In to ne z navadnimi rezanci, ampak zanimivimi, barvitimi in odličnimi.

Nekaj odličnih idej za jedi z rezanci:

Še preden pa si pogledaš, kako to pašto pripraviti, pa še nekaj informacij o današnjem receptu:

 • Za 100 g rezancev potrebuješ približno 3,5 dcl tekočine, če pa je slučajno na koncu kuhanja nekaj zmanjka, pa je nekaj še dodaj. S to formulo lahko narediš katere koli testenine v enem loncu.
 • Namesto mete lahko uporabiš tudi baziliko, origano ali peteršilj.
 • Namesto limone lahko uporabiš tudi limeto.
 • V primeru, da uporabiš vodo in jušno osnovo, je najboljše, če ju najprej zavreš, šele nato pa dodaš rezance, da bo okus lepo razporejen.

Priprava te jedi je hitra in enostavna. Potrebuješ naslednje sestavine.

Najboljše je, da bučke narežeš na tanke palčke, kot je prikazano na fotki. In še enkrat poudarjam, rezanci se skuhajo kar v omaki!

Na koncu v jed umešaš še sveže češnjevce in meto. Kakšne barve!

Ti rezanci so enostavno čudoviti.

Sedaj pa si brž poglej video priprave teh fantastičnih rezancev iz enega lonca.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (56 s)

Video recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 25 minut
 • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Moja filozofija kuhanja je znana – okusno, zdravo, hitro in enostavno. Vse to sestavlja ta recept, rezanci z bučko, češnjevci in meto, narejeni v enem samem loncu, pa so nekaj najboljšega, kar si lahko predstavljaš. V nadaljevanju ti predstavljam tudi vso skrivnost priprave testenin iz enega lonca, zato beri naprej. Ja, ti rezanci so naravnost magični, saj velja: manj posode, več okusa!


Ingredients

Scale

200 g rezancev
2 stroka česna
2 zeleni bučki
1 skodelica češnjevih paradižnikov
1 limona
1 šopek sveže mete
1 pest parmezana
7 dcl zelenjavne jušne osnove (ali 1 jušna kocka in vrela voda)


Instructions

 1. Bučke: Bučke narezi na tanke ozke rezance. Na ponev daj 2 žlici olja in na segretem bučke zmehčaj. Malo jih posoli in popopraj. Ko se zmehčajo, dodaj sesekljan česen in pol mete in premešaj ter kuhaj še dve minuti. Nato bučke prenesi na krožnik in prihrani za kasneje.
 2. Omaka: V isto ponev, ni je treba umivati, daj rezance in jih prelij z vrelo jušno osnovo. Rezance skuhaj do mehkega, nato pa dodaj prej pripravljene bučke, parmezan, žlico naribane limonine lupinice in premešaj.
 3. Dokončaj: Ponev z rezanci nato odstavi z ognja, vanje umešaj preostalo meto, narezane češnjevce in žličko limoninega soka. Še malo popopraj in premešaj.
 4. Serviraj: Rezance serviraj, okrasi s parmezanom, svežo meto in malo popra. Postrezi in uživaj!

Notes

Za 100 g rezancev potrebuješ približno 3,5 dcl tekočine, če pa je slučajno proti koncu kuhanja zmanjka, pa je nekaj še dodaj. S to formulo lahko narediš katere koli testenine v enem loncu.

Namesto mete lahko uporabiš tudi baziliko, origano ali peteršilj.

Namesto limone lahko uporabiš tudi limeto.

V primeru, da uporabiš vodo in jušno osnovo, je najboljše, če ju najprej zavreš, šele nato pa dodaš rezance, da bo okus lepo razporejen.

 • Prep Time: 10 minut
 • Cook Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.