Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Čokoladna ovsena kaša s pomarančo in cimetom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Kremasta, dišeča, nasitna, ravno prav sladka in tako zelo privlačna! Za tisto pravo piko na i med kuhanjem dodaj pomarančno lupinico in cimet, nato pa ob postrežbi okrasi z rezinami pomaranče, sesekljanimi mandlji in naribano čokolado. Njam!


Ingredients

Scale

100 g finih ovsenih kosmičev (lahko tudi grobe, a jih kuhaj dlje)
4 dl vode
1 dl mleka (lahko rastlinsko)
1 žlica kakava (ali čokolade v prahu)
1 pomaranča (ali klementina ali mandarina) (naribaj lupinico in nato nareži na rezinice)
1/2 žličke Kotányi cimeta
1 ščepec soli
1 žlica javorjevega sirupa (ali katerega koli sladila)
1 žlica sesekljanih praženih mandljev (neobvezno) (lahko tudi lešnike)
1 košček temne čokolade (neobvezno)


Instructions

  1. Kaša: V vrelo vodo stresi kosmiče in sol, premešaj in kuhaj nekaj minut, da se kosmiči zmehčajo. Dodaj cimet, kakav in javorjev sirup in dobro premešaj. Dodaj še naribano pomarančno lupinico in mleko (količino prilagodi glede na to, kako tekočo kašo želiš) ter premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se naredi kremasta čokoladna kaša.
  2. Postrežba: Čokoladno kašo serviraj, obogati z rezinami pomaranče in sesekljanimi mandlji ter okrasi še z nekaj naribane čokolade in nekaj kapljicami javorjevega sirupa in mleka. Takoj postrezi!

Notes

Za pripravo uporabi fine ovsene kosmiče. V nekaterih trgovinah so ti v modri embalaži. Seveda lahko uporabiš tudi grobe ovsene kosmiče, a jih moraš kuhati dlje in mogoče dodati malenkost več tekočine.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 10 minut