Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cvetačni riž z zelenjavo in klobaso s pekača


  • Author: Barbara
  • Total Time: 40 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Cvetačni riž (le zmiksana cvetača), mnogo pisane zelenjave IN klobaso (ali pa kateri koli drug protein!) lahko pripraviš le na enem samcatem pekaču! Ob tem pa še uživaš v čudovitih okusih in se prav konkretno naješ. Ta recept je lahko popolnoma paleo ali pa popolnoma veganski, ne glede na izbiro proteina pa je 100% odličen.


Ingredients

Scale

1/2 cvetače
1 čebula
1 velika pest brstičnega ohrovta
1 skodelica na kocke narezane buče (ali sladkega krompirja)
1 rdeča in 1 zelena paprika
1 pečenica (ali kateri koli drugi protein: gobe, stročji fižol, tofu, gamberi, losos, hrenovka, piščanec …)
4 žlice (olivnega) olja
2 žlici mešanice začimb Kotányi Magic Dust
svež peteršilj in limona za postrežbo


Instructions

  1. Cvetačni riž: Cvetačo očisti, operi in v mešalniku ali multipraktiku zmiksaj v riž podobna zrnca. Lahko jo tudi previdno! naribaš na ribežen.
  2. Pečenje 1: Najprej očisti in nareži tršo zelenjavo (bučo in brstični ohrovt) in pečenico, ki potrebuje dlje časa, da se zmehča. Pokapaj s polovico olja in potresi s polovico začimb ter premešaj s čistimi rokami. Prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko in peci 15 minut pri 200°C.
  3. Pečenje 2: V isti skledi (zakaj bi jo vmes umivali, če ni treba) skupaj zmešaj naribano cvetačo, paprike in čebulo ter prelij s preostalim oljem in potresi s preostalimi začimbami. Spet dobro premešaj kar s čistimi rokami in previdno dodaj na zelenjavo, ki se je že pekla 15 minut. Previdno vse premešaj in peci še 15 minut pri 200°C.
  4. Postrežba: Pečeno zelenjavo za svežino (ni pa nujno) potresi s svežim peteršiljem in po okusu pokapaj z limonovim sokom. Postrezi takoj, po možnosti z veliko skledo solate.

Notes

Uporabi katero koli zelenjavo glede na okus, sezono in razpoložljivost (glej več idej zgoraj).

Namesto mesnega proteina uporabi zelenjavnega ali ribjega (glej več idej zgoraj).

Jed lahko pripraviš dan prej, a je najboljša sveže pripravljena.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 30 minut