Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pražen cvetačni riž z zelenjavo in tofujem


  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Cvetačni riž, že kar uveljavljen kuharski trend, pravzaprav ni riž, ampak je zmleta cvetača, ki daje vtis riža. Popečen, serviran z veliko odlične zelenjave in pečenim tofujem, je res odličen in zato ni le manj kaloričen obrok, ampak tudi zelo dober obrok. Je enostaven in hiter za pripravo, pa še hranljiv in nasiten.


Ingredients

Scale

1 polovica cvetače
3 manjši korenji
1 pest stročjega fižola (lahko zamrznjen)
1 pest graha (lahko zamrznjen)
1 mlada čebulica (ali šalotka ali manjši por)
2 stroka česna
1 kos ingerja
100 g tofuja
1 žlička Kotányi začimbne mešanice Azijski wok
2 žlici sojine omake
3 žlice olja (olivno ali sezamovo)
1 jajce
peteršilj


Instructions

  1. Cvetača: Cvetačo nareži na cvetke, jih prenesi v multipraktik in zmiksaj v rižu podobna zrnca.
  2. Tofu: Tofu nareži na kocke. Dodaj žlico olja, 1 žličko začimbne mešanice in ščepec soli, dobro premešaj in prenesi na pekač. Peci 20 minut pri 230°C, vmes tofu enkrat obrni. Če začimbne mešanice nimaš, tofu le posoli in popopraj po okusu.
  3. Praženje: V woku ali ponvi segrej žlico olja ter na segretem popraži korenje, stročji fižol in grah. Zelenjavo praži približno 10 minut, da se zelenjenjava zmehča. Dodaj nariban ingver in česen ter beli del mlade čebulice, premešaj in praži 2 minuti. Nato dodaj cvetačni riž, premešaj in praži še 7 minut. Zelenjavo nato prenesi na eno stran, dodaj še malo olja in na njem prepraži jajce. Dodaj še sojino omako, malo svežega peteršilja, vse dobro premešaj, poskusi in dodelaj po potrebi (dodaj več sojine omake, če ni dovolj slano).
  4. Postrezi: Cvetačni riž serviraj, dodaj pečen tofu, potresi z zelenim delom mlade čebulice in po želji pokapaj z malo srirache.

Notes

Namesto mlade čebulice uporabi šalotko, por ali navadno čebulo.

Če svežega ingverja nimaš, uporabi 1/4 žličke suhega ali pa ga izpusti.

Tofu je lahko navaden, z zelišči ali dimljen. Lahko pa ga brez skrbi tudi izpustiš.

Kotányi začimbna mešanica Azijski wok vsebuje sol, kurkumo, koriander, grško seme, papriko, česen, ingver, kumin in kajenski poper. Če začimbne mešanice nimaš, dodaj začimbe po želji ali pa le poper in sol.

Ta jed je najboljša sveže pripravljena.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut