Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Domača lešnikova granola na jogurtu z borovnicami


  • Author: Barbara

Description

Domače granole so vedno najboljše. Taaaako dobre, taaaako zdrave in taaaako enostavne so za pripravit! Tvoj zajtrk (ali malica ali večerja) bo tako bolj zdrav, bolj navdušujoč in bolj dober! Granolo lahko vzameš tudi s seboj v službo, postrežeš pa na grškem jogurtu ali skyru ter z borovnicami ali pa s hladnim ali toplim mlekom. Odlična je tudi kot prigrizek med obroki.


Scale

Ingredients

160 g ovsenih kosmičev
80 g praženih lešnikov
30 g kokosovih lističev
1 žlica chia semen
50 g olivnega olja
80 g javorjevega sirupa
1 ščepec soli
1/2 žličke Kotányi cimeta
1/2 žličke Kotányi vanilijeve paste ali 1 strok Kotányi bourbonske vanilije


Instructions

  1. Suhe sestavine: V eni skledi zmešaj ovsene kosmiče, lešnike, kokosove kosmiče in chia semena.
  2. Mokre sestavine: V drugi skledi zmešaj olivno olje, javorjev sirup, ščepec soli, cimet in vanilijevo pasto oziroma sredico vanilijevega stroka.
  3. Skupaj!: Mokre sestavine prelij k suhim in dobro premešaj.
  4. Speci: Pripravi pekač in ga obloži s papirjem za peko. Nanj razporedi dobljeno mešanico – naj bo v enem sloju! Peci približno 30 minut v pečici, ogreti na 160°c. Vmes enkrat previdno premešaj.
  5. Postrezi: Granolo uporabi za grickanje, jo jej skupaj s toplim ali hladnim mlekom ali pa postrezi na grški jogurt ali skyr ter okrasi s svežim sadjem in nekaj kapljicami javorjevega sirupa.

Notes

V že pripravljeno granolo lahko dodaš tudi suho sadje – v eno izmed testnih granol sem dodala posušena sesekljana jabolka in bilo je odlično!

Domačo granolo lahko grickaš kar tako, med obroki. Odlična pa je tudi v hladnem ali meni ljubšem toplem mleku. Granolo pa lahko postrežeš tudi na grškem jogurtu ali skyru.

Granolo hrani v neprodušno zaprti posodi tudi več tednov.