Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Eksotična tajska ledena kava


  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut
  • Yield: za več porcij

Description

Ta ledena kava, pripravljena s kavo, kondenziranim mlekom (ali sladko smetano za stepanje), ledom in ščepcem kardamoma te bo osvežila, pocrkljala in popolnoma zasvojila. Ni še konec poletja, zato si jo le privošči. In to večkrat!


Ingredients

Scale

5 žličk instant kave (za približno pol litra kave)
2 stroka Kotányi kardamoma (neobvezno, lahko dodaš le mleti kardamom ob postrežbi)
1 konzerva (400 ml) kondenziranega mleka (ali smetana za kavo ali sladka smetana za stepanje)
1 ščepec Kotányi mletega kardamoma
led


Instructions

  1. Kava: Najprej s pol litra vode, petimi žličkami kave in dvema izluščenima kardamom strokoma pripravi kavo in jo ohladi. Lahko skuhaš le svojo najljubšo kavo in kardamom dodaj šele ob postrežbi.
  2. Serviranje: V kozarec najprej položi rahlo zdrobljen led, dolij kavo, nekaj žlic kondenziranega mleka in zaključi s ščepcem kardamoma. Nežno premešaj in takoj postrezi.

Notes

Po želji lahko ledeno kavo postrežeš še s stepeno sladko smetano in šele nanjo potreseš malo mletega kardamoma.

Kave si pripravi več in jo hrani v hladilniku. Prav tako lahko nekaj dni v hladilniku hraniš tudi odprto kondenzirano mleko.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 5 minut (+ hlajenje kave)