Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enostavni razkošni kolački s trojno čokolado


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 12 kolačkov 1x

Description

Tile prisrčni razkošni krofki v obliki kolačkov so mehki, sočni in polni čokolade znotraj in zunaj. Pripravljeni so v pol ure, brez ogromne količine olja (ki jo potrebujemo pri peki krofov), z rjavim sladkorjem in obliti s temno čokolado. Za piko na i pa posuti še s čokoladnimi ostružki. Sem te prepričala?


Ingredients

Scale

Sestavine za mafine:

  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 75 g (rjavega) sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 2 jajci
  • 150 g masla
  • 100 g grškega jogurta
  • 1 žlica ruma
  • 6 žlic čokoladnega namaza

Ostale sestavine:

  • 50 g temne čokolade + za ostružke
  • 50 g bele čokolade + za ostružke
  • 100 g sladke smetane

Instructions

  1. Pripravi zmes za kolačke: V eni skledi najprej zmešaj vse suhe sestavine (moko, sol, pecilni prašek, sladkor), nato pa z isto metlico (vidiš! nič dodatnega pomivanja) v drugi skledi dobro zmešaj jajci, stopljeno in rahlo ohlajeno (nikar ne zlij v jajca prevročega masla, da se ti jajca ne skuhajo) stopljeno maslo, vanilijevo esenco, grški jogurt in rum. Nato suhe sestavine umešaj v tekoče, da dobiš kremasto zmes.
  2. Kolačke nadevaj in speci: V pekač za mafine razporedi dvanajst papirnatih ovitkov, nato pa v vsakega daj 3/4 žlice zmesi. Na sredino daj 1/2 žličke čokoladnega namaza, nanj pa še slabo žlico zmesi za kolačke. Kolačke peci v pečici, ogreti na 180°c približno 15-20 minut. Ko so kolački pečeni – preveriš lahko tako, da zobotrebec zapičiš v sredino in ko ga izvlečeš, na njemu ni testa – jih vzemi iz pečice, jih najprej ohlajaj 5 minut v pekaču, potem pa vzemi ven iz pekača in ohladi na sobno temperaturo. Kolačke lahko postaviš za nekaj minut tudi v hladilnik, da bodo hladni ob oblivanju s čokoladnim oblivom.
  3. Pripravi oblive in posipe: V kozici zavri sladko smetano. Belo in temno čokolade nalomi v posamezni skodelici, nato pa v vsako nalij polovico smetane. Ko vroča smetana začne topiti čokolado, dobro premešaj, da dobiš svetlečo zmes. Pripravi vse posipe.
  4. Kolačke okrasi: Ohlajenim kolačkom odstrani papirnate ovitke. Vsakega posebej obrni na glavo in pomoči v tekoč čokoladni obliv. Kolaček nato postavi na krožnik in takoj posuj s čokoladnimi ostružki oziroma z izbranim posipom.

Notes

Kolačke lahko obliješ z mlečno, belo ali temno čokolado.

Posip izberi po želji – izberi čokoladne ostružke, mlete lešnike, čokoladne mrvice, zvezdice, mandlje ali kokosove lističe …

Kolačke lahko napolniš s čokoladnim polnilom tudi že potem, ko so pečeni in ohlajeni, da bo nadev še bolj svilnat.

Kolačke lahko pripraviš tudi vnaprej ter hraniš v hladilniku v neprodušni zaprti posodi ali pokrite s folijo nekaj dni. Iz hladilnika jih vzemi približno pol ure pred postrežbo, da se bodo segreli na sobno temperaturo.