Enostavni razkošni kolački s trojno čokolado

0 comments

Tile prisrčni razkošni krofki v obliki kolačkov so mehki, sočni in polni čokolade znotraj in zunaj. Pripravljeni so v pol ure, brez ogromne količine olja (ki jo potrebujemo pri peki krofov), z rjavim sladkorjem in obliti s temno čokolado. Za piko na i pa posuti še s čokoladnimi ostružki. Sem te prepričala?

Naj takoj povem, da sem recept za same mafine dobila pri Tjaši z Midvakuhava.si. No, narejeni so z mnogo manj sladkorja, pa še rjavega sem uporabila. Sicer pa so ti mafini sočni, mehki in zelo spominjajo na krofke. Še dišijo tako, saj vsebujejo rum! Bravo Tjaša in hvala.

Vendar pa sem se takoj, ko sem jih poskusila – najprej sem jih naredila z borovničevo marmelado – spomnila, da bi jih lahko spremenila v čokoladne. In dodala še malo čokolade. In seveda zaključila še z malo čokolade. In tako so ti kolački z obilo čokolade tudi nastali.

Ok, takole je. Oblivi so popolnoma prilagodljivi. Kolačke lahko obliješ z mlečno, belo ali temno čokolado. Posuješ – ali pa tudi ne, s čimer koli želiš – s čokoladnimi ostružki, čokoladnimi mrvicami, kokosovimi lističi, manjdljevimi lističi ali pa s sesekljanimi lešniki. Ni meja! Vendar pa predlagam, da s čokolado oblite kolačke posuješ takoj, da se bodo prijeli na obliv. In obliv? Najbolje je, če kolačke najprej ohladiš, da se obliv ne bo stopil na toplih kolačkih. Tudi v hladilnik jih lahko daš, da bo vse skupaj potekalo hitreje. Brez skrbi, vseeno bodo rahli in mehki.

Te razkošne kolačke lahko pripraviš na pusta, za valentinovo – če se greš te zadeve, seveda – pa za praznovanja ali pa kar tako, za polepšanje dneva. Ker so pripravljeni res hitro, brez posebnega packanja, brez posebnih tehnik in pripomočkov in je končni rezultat navdušujoč, sem prepričana, da ti bodo všeč in bodo na tvojem seznamu priljubljenih sledic. Ane?!

Priprava je zelo zabavna.

Najprej pripravi maso za kolačke. Nato z njo nafilaj polovico mafin posodice. Na sredino daj malo čokoladnega namaza, nato pa nanj še malo mase za kolačke.

 

In kolačke speci.

Pripravi čokoladne ostružke in oblive.

 

Ohlajenim kolačkom odstrani papirnate ovitke, jih potunkaj v stopljeno čokolado in okrasi z ostružki. Kako so lepi!

Kolačke lahko napolniš s čokoladnim polnilom tudi že potem, ko so pečeni in ohlajeni, da bo nadev še bolj svilnat. Samo poglej si no, kako so mehki!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enostavni razkošni kolački s trojno čokolado


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 30 minut
 • Yield: za 12 kolačkov 1x

Description

Tile prisrčni razkošni krofki v obliki kolačkov so mehki, sočni in polni čokolade znotraj in zunaj. Pripravljeni so v pol ure, brez ogromne količine olja (ki jo potrebujemo pri peki krofov), z rjavim sladkorjem in obliti s temno čokolado. Za piko na i pa posuti še s čokoladnimi ostružki. Sem te prepričala?


Ingredients

Scale

Sestavine za mafine:

 • 200 g moke
 • 1 ščepec soli
 • 1 žlica pecilnega praška
 • 75 g (rjavega) sladkorja
 • 1 žlička vanilijeve esence
 • 2 jajci
 • 150 g masla
 • 100 g grškega jogurta
 • 1 žlica ruma
 • 6 žlic čokoladnega namaza

Ostale sestavine:

 • 50 g temne čokolade + za ostružke
 • 50 g bele čokolade + za ostružke
 • 100 g sladke smetane

Instructions

 1. Pripravi zmes za kolačke: V eni skledi najprej zmešaj vse suhe sestavine (moko, sol, pecilni prašek, sladkor), nato pa z isto metlico (vidiš! nič dodatnega pomivanja) v drugi skledi dobro zmešaj jajci, stopljeno in rahlo ohlajeno (nikar ne zlij v jajca prevročega masla, da se ti jajca ne skuhajo) stopljeno maslo, vanilijevo esenco, grški jogurt in rum. Nato suhe sestavine umešaj v tekoče, da dobiš kremasto zmes.
 2. Kolačke nadevaj in speci: V pekač za mafine razporedi dvanajst papirnatih ovitkov, nato pa v vsakega daj 3/4 žlice zmesi. Na sredino daj 1/2 žličke čokoladnega namaza, nanj pa še slabo žlico zmesi za kolačke. Kolačke peci v pečici, ogreti na 180°c približno 15-20 minut. Ko so kolački pečeni – preveriš lahko tako, da zobotrebec zapičiš v sredino in ko ga izvlečeš, na njemu ni testa – jih vzemi iz pečice, jih najprej ohlajaj 5 minut v pekaču, potem pa vzemi ven iz pekača in ohladi na sobno temperaturo. Kolačke lahko postaviš za nekaj minut tudi v hladilnik, da bodo hladni ob oblivanju s čokoladnim oblivom.
 3. Pripravi oblive in posipe: V kozici zavri sladko smetano. Belo in temno čokolade nalomi v posamezni skodelici, nato pa v vsako nalij polovico smetane. Ko vroča smetana začne topiti čokolado, dobro premešaj, da dobiš svetlečo zmes. Pripravi vse posipe.
 4. Kolačke okrasi: Ohlajenim kolačkom odstrani papirnate ovitke. Vsakega posebej obrni na glavo in pomoči v tekoč čokoladni obliv. Kolaček nato postavi na krožnik in takoj posuj s čokoladnimi ostružki oziroma z izbranim posipom.

Notes

Kolačke lahko obliješ z mlečno, belo ali temno čokolado.

Posip izberi po želji – izberi čokoladne ostružke, mlete lešnike, čokoladne mrvice, zvezdice, mandlje ali kokosove lističe …

Kolačke lahko napolniš s čokoladnim polnilom tudi že potem, ko so pečeni in ohlajeni, da bo nadev še bolj svilnat.

Kolačke lahko pripraviš tudi vnaprej ter hraniš v hladilniku v neprodušni zaprti posodi ali pokrite s folijo nekaj dni. Iz hladilnika jih vzemi približno pol ure pred postrežbo, da se bodo segreli na sobno temperaturo.

 • Prep Time: 10 minut
 • Cook Time: 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.