Description
Ta prečudovita, hrustljava, osvežilna in presenetljivo fantastična solata samo čaka, da jo pripraviš. Ni možnosti, da ne boš navdušen/a, saj so bili že čisto vsi, ki so jo poskusili. Vse čudovite elemente v tej solati zaokroži sladek preliv, ki ga pripraviš s pomarančnim, limoninim in jabolčnim sokom, ki je pozimi na razpolago v izobilju.
Ingredients
Sestavine za preliv:
- sok 1 limone
- sok 1 pomaranče
- 3 žlice jabolčnega soka
- 1 šalotka
- 1 dcl olja
- 1/2 žličke soli
- poper
Ostale sestavine:
- 400 g brstičnega ohrovta
- 6 rezin pršuta
- 50 g parmezana
- 50 g narezanih ali sesekljanih mandljev
Instructions
- Brstični ohrovt: Brstični ohrovt dobro očisti. Olupi zunanje listke in odreži pecelj ter splakni pod tekočo vodo. Nato ga naribaj ročno ali pa z multipraktikom.
- Pršut: Pršut razporedi po pekaču, obloženem s papirjem za peko in peci 15 minut na 200°C. Pečenega vzemi iz pečice, pusti počivati, da se malo ohladi, potem pa nalomi na manjše koščke.
- Parmezan: Parmezan naribaj.
- Preliv: Šalotko sesekljaj in skupaj z ostalimi sestavinami zmešaj v kremast preliv.
- Solata: V veliko skledo prenesi brstični ohrovt, dodaj pršut, parmezan in mandlje ter vse prelij s prelivom in premešaj. Posamezne porcije lahko še dodatno okrasiš s parmezanom.
Notes
Brstični ohrovt – ki pa mora biti resnično čist! – lahko naribaš na roko, čisto enostavno pa ga lahko naribaš tudi v multipraktiku. Če te skrbi, da se je med čiščenjem kakšna pikica umazanije še vedno skrila pred teboj, brstični ohrovt še enkrat splakni potem, ko je že nariban.
Namesto pršuta uporabi katero koli drugo mesnino, ki se lepo hrustljavo popeče.
Solato lahko pripraviš tudi vnaprej, a je še ne prelij s prelivom. Preliv hrani ločeno in ga nato prelij čez solato pred postrežbo.
Inspiracijo za recept sem dobila pri Lindsay s Pinch Of Yum.
- Prep Time: 15 minut