Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jabolčno-ovseni piškoti


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 20 minut

Description

S tistimi preostalimi jabolki v kleti naredi tele odlične piškote, ki so najboljši ravno za zajtrk, saj so pripravljeni z ovsenimi kosmiči, ki dobro nasitijo. Pripravljeni so res hitro, so čudovito mehki, obdržijo pa se ves teden. Odlično dišijo zaradi cimeta, mehki pa so zaradi jabolk. Res odličen zajtrk za pripravit vnaprej!


Ingredients

Scale

70 g stopljenega kokosovega olja
80 g kokosovega ali rjavega sladkorja
2 manjši jabolki
1 žlička vanilijeve esence
1 jajce
100 g (polnozrnate) (pirine) moke
100 g ovsenih kosmičev
1 žlička sode bikarbone
1 žlička soli
1 žlička cimeta
1/4 žličke muškatnega oreščka


Instructions

  1. Mokre sestavine: V večji posodi kremasto zmešaj jajca, kokosovo olje, kokosov sladkor in vanilijevo esenco.
  2. Suhe sestavine: V drugi posodi zmešaj suhe sestavine: moko, ovsene kosmiče, sol, cimet, sodo bikarbono in muškatni oreščkek. Jabolki olupi in naribaj.
  3. Masa: V večjo posodo z mokrimi sestavinami nežno umešaj naribana jabolka, potem pa stresi še suhe sestavine in vse nežno premešaj – le toliko, da se vse sestavine zmešajo.
  4. Piškoti: Pekač obloži s papirjem za peko. Piškotno maso zajemi z žličko in jo položi na pekač. Med piškoti pusti približno 2 centimetra prostora.
  5. Peka: Piškote peci v pečici, ogreti na 175°c približno 15 minut. Pečene piškote vzemi iz pečice, jih postavi na rešetko in pusti, da se ohladijo.

Notes

Namesto kokosovega olja lahko uporabiš tudi repično, sončnično ali olivno olje.

Uporabi kokosov ali rjavi sladkor.

Namesto polnozrnate pirine moke uporabi katero koli drugo moko.

Recept je leta 2017 pripravljen v sodelovanju z ekipo Kalček.