Description
V čokolado pomočeni krhlji jabolk, preliti s stopljenim arašidovim maslom, so lahko čudovit prigrizek, ki si ga občasno lahko privoščiš čisto brez slabe vesti. V čokolado lahko poleg jabolk pomočiš tudi olupljene krhlje mandarin, hruške ali pa kolute banane. Za še večje razvajanje pa v čokolado pomoči še čips. Njam!
Ingredients
1 tablica čokolade
1 žlica arašidovega masla
2 jabolki
½ vrečke čipsa
1 limona
Instructions
- Pripravi jabolka in čokolado: Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo. Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča.
- Namoči in okrasi: Krhlje jabolk do polovice namoči v stopljeno čokolado in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredi s čipsom. V stopljeno arašidovo maslo namoči vilico in z njo pokapaj jabolka in po želji tudi čips.
- Uživaj: Pusti, da se čokolada in arašidov preliv posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezi. Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
Notes
Jabolka takoj, ko jih narežeš na krhlje, nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.
Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš, ampak zakaj bi ga?!
Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado.
Poleg jabolk lahko v čokolado namočiš tudi mandarine, banano ali hruške.
Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del tvojega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!
Če v čokolado pomočiš le jabolka, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.
Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 5 minut