Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za približno 4 osebe

Description

V čokolado pomočeni krhlji jabolk, preliti s stopljenim arašidovim maslom, so lahko čudovit prigrizek, ki si ga občasno lahko privoščiš čisto brez slabe vesti. V čokolado lahko poleg jabolk pomočiš tudi olupljene krhlje mandarin, hruške ali pa kolute banane. Za še večje razvajanje pa v čokolado pomoči še čips. Njam!


Ingredients

Scale

1 tablica čokolade
1 žlica arašidovega masla
2 jabolki
½ vrečke čipsa
1 limona


Instructions

  1. Pripravi jabolka in čokolado: Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo. Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča.
  2. Namoči in okrasi: Krhlje jabolk do polovice namoči v stopljeno čokolado in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredi s čipsom. V stopljeno arašidovo maslo namoči vilico in z njo pokapaj jabolka in po želji tudi čips.
  3. Uživaj: Pusti, da se čokolada in arašidov preliv posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezi. Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

Notes

Jabolka takoj, ko jih narežeš na krhlje, nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.

Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš, ampak zakaj bi ga?!

Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado.

Poleg jabolk lahko v čokolado namočiš tudi mandarine, banano ali hruške.

Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del tvojega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!

Če v čokolado pomočiš le jabolka, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.

Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 5 minut