Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom

, 2. Nov 2018 | No Comments

Krhlji jabolk (ali katerega drugega sadja) pomočeni v čokolado in preliti s stopljenim arašidovim maslom so lahko čudovit prigrizek, ki si ga občasno (in v malih količinah) lahko privoščiš čisto brez slabe vesti. V čokolado lahko poleg jabolk pomočiš tudi olupljene krhlje mandarin, hruške ali pa kolute banane. Za še večje razvajanje pa v čokolado pomoči še čips. Njam!

Občasno razvajanje in poseganje po malo manj zdravi hrani ni čisto nič napačno. Če v svojo prehrano šest dni v tednu umeščaš predvsem svežo, kakovostno in zdravo hrano, ni čisto nič narobe, če si tisti sedmi dan v tednu privoščiš malo razvajanja. Zato bodi čisto brez slabe vesti. Na razvajanje pa povabi še svoje prijatelje in družino.

Za čudovito druženje pa lahko pripraviš še katerega izmed spodnjih (bolj ali manj zdravih) prigrizkov:

Pripravi enega ali več prigrizkov s seznama, jih razdeli med prijatelje in družino in uživaj! #yolo

Da pa bo priprava jabolk (in čipsa) s čokolado lažja, pa še nekaj nasvetov:

  • Jabolka takoj, ko jih narežeš na krhlje, nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.
  • Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš, ampak zakaj bi ga?!
  • Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado.
  • Poleg jabolk lahko v čokolado namočiš tudi mandarine, banano ali hruške.
  • Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del tvojega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!

Pozor: Če v čokolado pomočiš le jabolka, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za približno 4 osebe)

  • 1 tablica čokolade
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 2 jabolki
  • ½ vrečke čipsa
  • 1 limona

PRIPRAVA

Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.

Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča.

Krhlje jabolk do polovice namoči v stopljeno čokolado in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredi s čipsom.

V stopljeno arašidovo maslo namoči vilico in z njo pokapaj jabolka in po želji tudi čips.

Pusti, da se čokolada in arašidov preliv posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezi.

Jabolka in čips (čips morda še dlje) nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply