Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom

0 comments

V čokolado pomočeni krhlji jabolk, preliti s stopljenim arašidovim maslom, so lahko čudovit prigrizek, ki si ga občasno lahko privoščiš čisto brez slabe vesti. V čokolado lahko poleg jabolk pomočiš tudi olupljene krhlje mandarin, hruške ali pa kolute banane. Za še večje razvajanje pa v čokolado pomoči še čips. Njam!

Občasno razvajanje ni čisto nič napačno. Na razvajanje povabi še svoje prijatelje in družino.

Za čudovito druženje pa lahko pripraviš še katerega izmed spodnjih (bolj ali manj zdravih) prigrizkov:

Pripravi enega ali več prigrizkov s seznama, jih razdeli med prijatelje in družino in uživaj! #yolo

Da pa bo priprava jabolk (in čipsa) s čokolado lažja, pa še nekaj nasvetov:

  • Jabolka takoj, ko jih narežeš na krhlje, nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.
  • Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš, ampak zakaj bi ga?!
  • Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado.
  • Poleg jabolk lahko v čokolado namočiš tudi mandarine, banano ali hruške.
  • Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del tvojega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!
  • Če v čokolado pomočiš le jabolka, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.
  • Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

Priprava tega prigrizka je enostavna in zelo zabavna. Potrebuješ naslednje sestavine.

Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo. Čokolado in arašidovo maslo pa ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča.

 

Naj se namakanje začne!

Krhlje jabolj in čips pa lahko še dodatno okrasiš.

Pusti, da se čokolada in arašidov preliv posušita, nato pa uživaj!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jabolka (in čips) s čokolado in arašidovim prelivom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za približno 4 osebe

Description

V čokolado pomočeni krhlji jabolk, preliti s stopljenim arašidovim maslom, so lahko čudovit prigrizek, ki si ga občasno lahko privoščiš čisto brez slabe vesti. V čokolado lahko poleg jabolk pomočiš tudi olupljene krhlje mandarin, hruške ali pa kolute banane. Za še večje razvajanje pa v čokolado pomoči še čips. Njam!


Ingredients

Scale

1 tablica čokolade
1 žlica arašidovega masla
2 jabolki
½ vrečke čipsa
1 limona


Instructions

  1. Pripravi jabolka in čokolado: Jabolka nareži na krhlje in takoj pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo. Čokolado in arašidovo maslo ločeno stopi nad posodo z vrelo vodo in mešaj, da postaneta sijoča.
  2. Namoči in okrasi: Krhlje jabolk do polovice namoči v stopljeno čokolado in položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Enako naredi s čipsom. V stopljeno arašidovo maslo namoči vilico in z njo pokapaj jabolka in po želji tudi čips.
  3. Uživaj: Pusti, da se čokolada in arašidov preliv posušita, lahko tudi v hladilniku, nato pa postrezi. Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

Notes

Jabolka takoj, ko jih narežeš na krhlje, nujno pokapaj z limoninim sokom, da se ne obarvajo.

Preliv z arašidovim maslom lahko tudi izpustiš, ampak zakaj bi ga?!

Uporabiš lahko mlečno ali temno čokolado.

Poleg jabolk lahko v čokolado namočiš tudi mandarine, banano ali hruške.

Jabolka (in čips) s čokolado so lahko tudi sestavni del tvojega naslednjega narezka – s pršutom in/ali s sirom se čudovito ujemajo!

Če v čokolado pomočiš le jabolka, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.

Jabolka in čips (čips morda še dlje) lahko nekaj dni hraniš v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 5 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.