Party krožnik s tortilija čipsom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom

1 comment

Večkrat dobiš željo po druženju, navdiha za pripravo prigrizka pa ne? Prihajam na pomoč! Ker se je vsekakor dobro družiti ob prigrizku – ker potem tudi pijača bolj paše – pripravi takle party krožnik. Vse skupaj ti bo vzelo kakšnih 15 minut, če imaš pomoč, pa bo party krožnik gotov že prej. Poletje je tu, naj se party(ji) začne(jo)!

Poletje, terasa/balkoni/vrt/kamp/plaža/travnik … in priložnosti za druženje so tu. Juhej! Ker vem, da ti vedno pa RES ne paše mislit na hrano in kuhanje, ti predstavljam ta party krožnik, ki ga lahko pripraviš ob kateri koli priložnosti. Nanj lahko postaviš pravzaprav karkoli, predstavljam idejo, ki bo všeč malo bolj lačnim in malo manj lačnim.

Za bolj lačne sem pripravila kombinacijo: paradižnikova salsa + tortilija čips. Za malo manj lačne pa nudim odlično kombinacijo zelenjave + humusa. Lahko seveda grickaš čips tudi s humusom, zelenjavo pa s salso, a meni je originalna kombinacija najboljša. Čips s humusom še gre, zelenjava pa s paradižnikovo salso ni preveč velika prijateljica. Ok, naj se popravim. Zelenjava je BOLJŠA prijateljica s humusom, kot pa s salso. Tako. Tako je bolj prav.

Obe pomaki lahko pripraviš vnaprej in ju preden družba pride le postrežeš. Ful enostavno in priročno, a ne?

Pa še nekaj nasvetom glede paradižnikove salse – naj bo grobo sesekljana, saj za pomakanje ne potrebuješ gladke omake, s čipsom moraš zajemat vse male koščke paradižnika in ostale zelenjave. Da bo salsa poleti – seveda jo lahko pripraviš tudi pozimi – še bolj osvežilna, dodaj v salso še nekaj svežih (češnjevih) paradižnikov.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za paradižnikovo salso:

 • 1 konzerva pelatov (le pelati, tekočino prihrani za kateri drugi recept)
 • 1 strok sesekljanega česna
 • 2 mladi sesekljani čebulici
 • 1 šopek svežega peteršilja
 • 1/2 svežega sesekljanega feferona (neobvezno)
 • 1 žlička soli
 • 1/2 žličke popra
 • 1 žlička kumina (neobvezno)

Ostale sestavine:

 • korenje
 • paprika
 • kumara
 • redkvice
 • češnjevi paradižniki
 • šparglji
 • tortilija čips

PRIPRAVA

Humus pripravi po navodilih v tem receptu za pripravo domačega humusa. Čičeriko lahko predtem olupiš, lahko pa tudi ne. Okus bo enak, le tekstura bo bolj svilnata, če čičeriko olupiš.

Ko sem pripravljala humus za pripravo tega recepta, sem čičeriko olupila. Poglej si no kako lepo izgledajo čičerikini olupki! Bajdvej – lupljenje čičerike je bolj sproščujoče od vrtenja fidget spinnerja! 😉

Vse sestavine za paradižnikovo salso stresi v mešalnik ali blender …

… in na grobo sesekljaj. Salso poskusi in dodelaj po okusu.

Pripravi vso zelenjavo. Šparglje pokapaj z oljem in potresi s soljo in poprom, …

… potem pa jih speci na suhi ponvi – le nekaj minut na stran. Korenje nareži na tanke pravokotničke, papriko pa prav tako. Kumari lahko narediš lušten vzorček, če jo dobro opereš, potem pa z vilico potegneš po lupini. Kumaro potem nareži. Redkvice in češnjevce pa nareži na polovičke.

Ko imaš pripravljeni obe pomaki …

… in zelenjavo, pripravi servirni krožnik. Na eno stran postavi tortilija čips, poleg pa položi paradižnikovo salso. Na drugo stran krožnika postavi zelenjavo, poleg pa humus. Postrezi in naj se party začne!

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

One Comment

 1. Humus vedno tekne, z dodatki ali kar na žlico 😉
  Salse nikoli nisem pripravila. A ker sem ena tistih, ki pojedo več čipsa kot kruha, se z veseljem lotim recepta.
  Hvala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.