Party krožnik s tortilja čipsom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom

1 comment

Večkrat dobiš željo po druženju, navdiha za pripravo prigrizka pa ne? Prihajam na pomoč. Pripravi ta party krožnik, saj ti bo priprava vzela le kakšnih 15 minut, družba pa bo nad njim povsem navdušena. Največji zvezdi sta vsekakor domača paradižnikova salsa in domači humus. Naj se party začne!

Poletje in terasa/balkon/vrt/kamp/plaža/park … in priložnosti za druženje so tu. Juhej! Ker vem, da včasih vsi potrebujemo odlično hrano hitro, ti predstavljam ta party krožnik, ki ga lahko pripraviš ob kateri koli priložnosti in to v 15-ih minutah.

Za bolj lačne sem pripravila kombinacijo: paradižnikova salsa + tortilja čips. Za malo manj lačne pa nudim odlično kombinacijo zelenjave + humusa. Lahko seveda grickaš čips tudi s humusom, zelenjavo pa s salso.

Recept za paradižnikovo salso lahko najdeš tudi tukaj, recept za humus pa tukaj. Če želiš pripraviti sladko različico party krožnika, lahko pripraviš tudi čokoladni humus.

Ti domači omaki sta fantastični! Obe pomaki lahko pripraviš vnaprej in ju preden družba pride le postrežeš. Ful enostavno in priročno, kajne?

Poleg postrezi s tortilja čipsom in različno zelenjavo.

Predlagam:

  • korenje
  • papriko
  • kumare
  • redkvice
  • češnjeve paradižnike
  • šparglje
  • tortilja čips

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Party krožnik s tortilja čipsom, zelenjavo, paradižnikovo salso in humusom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Total Time: 15 minut
  • Yield: za vsaj 4 osebe 1x

Description

Večkrat dobiš željo po druženju, navdiha za pripravo prigrizka pa ne? Prihajam na pomoč. Pripravi ta party krožnik, saj ti bo priprava vzela le kakšnih 15 minut, družba pa bo nad njim povsem navdušena. Največji zvezdi sta vsekakor domača paradižnikova salsa in domači humus. Naj se party začne!


Ingredients

Scale

Sestavine za paradižnikovo salso:

  • 1 konzerva pelatov (le pelati, tekočino prihrani za kateri drugi recept)
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 2 mladi sesekljani čebulici
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 1/2 svežega sesekljanega feferona (neobvezno)
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1 žlička kumina (neobvezno)

Sestavine za humus:

  • 1 velika pločevinka kuhane čičerike (250 g)
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 4 žlice (olivnega) olja
  • 4 žlice vode
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • 1 ščepec soli

Ostale sestavine:

  • korenje
  • paprika
  • kumara
  • redkvice
  • češnjevi paradižniki
  • šparglji
  • tortilija čips

Instructions

  1. Paradižnikova salsa: Česen olupi in sesekljaj. Mlado čebulico nareži na koščke. Feferonu odstrani semena in ga nareži na manjše koščke. Peteršilj sprakni in dobro osuši. Konzervo s pelati odpri, potem pa tekočino prelij v posodico in shrani za kateri drugi recept. V mešalnik daj odcejene pelate, česen, čebulico, petešilj, feferon in sol, poper in kumin in grobo sesekljaj. Salso poskusi in dodelaj po okusu.
  2. Humus: Kuhano čičeriko splakni pod mrzlo vodo in dobro odcedi. Če želiš bolj kremast humus, čičeriko olupi. Za tako veliko pločevinko potrebuješ približno pet minut dodatnega časa. Česen olupi, limono pa ožemi. Pripravi še olje in vodo. V mešalnik daj čičeriko, česen, limonin sok, arašidovo maslo, vodo in dobro zmiksaj. Dodaj olje in še enkrat zmiksaj. Humus nujno poskusi in po potrebi dodaj še sol in limonin sok, saj bo humus dobel le, če bo dovolj slan in kiselkast. Humus prenesi v šalčko in po želji za lepši izgled nakapaj še nekaj olja.
  3. Party krožnik: Ko imaš pripravljeni obe pomaki in zelenjavo, pripravi servirni krožnik. Na eno stran postavi tortilja čips, poleg pa položi paradižnikovo salso. Na drugo stran krožnika postavi zelenjavo, poleg pa humus. Postrezi in naj se party začne!

Notes

Zelenjava: Šparglje pokapaj z oljem in potresi s soljo in poprom, potem pa jih speci na suhi ponvi – le nekaj minut na stran. Korenje nareži na tanke rezinice, papriko pa prav tako. Kumari lahko narediš lušten vzorček, če jo dobro opereš, potem pa z vilico potegneš po lupini. Kumaro potem nareži. Redkvice in češnjevce pa nareži na polovičke.

Obe pomaki lahko pripraviš vnaprej in ju preden družba pride le postrežeš.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

One Comment

  1. Humus vedno tekne, z dodatki ali kar na žlico 😉
    Salse nikoli nisem pripravila. A ker sem ena tistih, ki pojedo več čipsa kot kruha, se z veseljem lotim recepta.
    Hvala.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.