Zavite palčke s pestom

, 7. Nov 2017 | No Comments

Pozvoni ti telefon in družba se ti najavi čez pol ure. Kaj pa zdaj?! Nič, lepo mirno pripravi te zavite palčke in goste pričakaj z dišečim in okusnim prigrizkom! Potrebuješ listnato testo, pesto in parmezan. Palčke se pečejo le 10 minut, tako da bo delo končano še preden ti družba pozvoni na vratih.

Palčke so čudovit prigrizek ali predjed na zabavi ali kakšnem drugem druženju. A brez skrbi, odlične so tudi za vsak dan le zate ali za tvojo družinico. Preverjeno vem, da so palčke čudovite tudi kot dodatek h kremni juhi. Pripravi paradižnikovo ali bučno  ali kremno pečeno ali fižolovo ali korenčkovo ali špargljevo … in tvoje kosilo bo odlično.

Za pripravo lahko uporabiš le zeleni ali le rdeči pesto. Lahko ga pripraviš tudi doma: zmiksaj parmezan, baziliko, česen, sol, poper, olivno olje in pinjole ali indijske oreščke.

Že pečene in ohlajene palčke lahko v neprodušno zaprti posodici hraniš v hladilniku do enega tedna.

Palčke lahko narediš vnaprej, le vzemi jih iz hladilnika nekaj ure pred postrežbo, da se segrejejo na sobno temperaturo.

Recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za več oseb)

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 2 žlici rdečega pesta
  • 2 žlici zelenega pesta
  • 4 žlice sveže naribanega parmezana + 1 žlica za okras
  • bazilikini lističi za okras

PRIPRAVA

Listnato testo odvij ter pripravi oba pesta. Po dolžini listnato testo nareži na štiri enako velike pravokotnike. Na notranja pravokotnika namaži pesto – na enega zelenega in na drugega rdeči pesto. Na oba namazana pravokotnika naribaj nekaj svežega parmezana.

Potem zunanja pravokotnika položi na namazana – vsakega na svojega. Potem pa oba pravokotnika po dolžini nareži še na štiri enake dele.

Narezane pravokotnike prereži še po sredini, da dobiš 16 tankih pravokotničkov.

Pekač obloži s papirjem za peko. Vsak posamezni pravokotnik primi na obeh straneh s prsti, potem pa zavijaj, da dobiš zavite rolice.

Te položi na pekač, potem pa peci v pečici, ogreti na 200°C približno 10 minut. Pečene previdno vzemi iz pečice in pojej tople ali ohlajene.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply