Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom


  • Author: Barbara
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za 6 majhnih mafinov 1x

Description

Dih jemajoči korenčkovi mafini s svilnatim kremnim nadevom so pravo malo razkošje. So božanskega okusa, pripravljeni en-dva-tri in tako zelo lepi na pogled. Primerni so za katero koli praznovanje ali pa kar tako, za pocrkljat. Te že mikajo?


Ingredients

Scale

Sestavine za mafine:

62 g moke
35 g Agragold sladkorja
1/2 žličke cimeta
1/2 žličke sode bikarbone
1/4 žličke pecilnega praška
1 zelo majhen ščepec soli
75 g korenja (približno 1 večje korenje)
0,75 dcl rastlinskega olja
1 jajce

Sestavine za kremni namaz:

65 g kremnega sira sobne temperature
25 g masla sobne temperature
125 g Agragold sladkorja v prahu
1 žlička vanilijevega ekstrakta


Instructions

  1. Pripravi vse sestavine: Korenje naribaj, najlažje kar na ribežen. Maslo in kremni sir vzemi iz hladilnika.
  2. Pripravi maso za mafine: V skledi združi korenje in olje in dobro premešaj. V drugo posodo presej moko, nato pa dodaj še sladkor, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek ter sol in premešaj. Mešanico moke umešaj v oljnato korenje in premešaj, nato pa dodaj še razžvrkljano jajce in še enkrat nežno premešaj.
  3. Mafine speci: Pekač obloži s papirnatimi modelčki za mafine, nato pa vanje enakomerno razdeli maso. Uporabiš lahko kar žlico za sladoled. Nato mafine peci približno 15 minut v pečici, ogreti na 175°C. Mafini so pečeni, ko zobotrebec, ki ga zapičiš vanj ven potegneš čist. Pečene mafine najprej pusti počivati pet minut v pekaču, nato pa jih vzemi iz pekača in jih popolnoma ohladi.
  4. Pripravi kremni namaz: V skledo najprej presej sladkor v prahu, nato pa dodaj še na sobno temperaturo ogreto maslo in kremni sir. Dodaj še vanilijevo esenco in z mešalnikom naredi svilnati namaz.
  5. Mafine okrasi: Ohlajenim mafinom odstrani papirnate modelčke, nato pa jih okrasi s kremnim namazom. Uporabi dekorativno vrečko z nastavkom z churose, okrasiš pa jih lahko tudi le z žlico ali pa jih namočiš v skodelico kremnega namaza.

Notes

Najlažje je, če korenje naribaš kar na ribežnu. Uporabi najbolj natančno ribanje.

Uporabiš lahko belo pšenično ali pa polnozrnato pšenično moko, odlični pa so tudi s polnozrnato pirino moko.

Predlagam, da uporabiš ABC kremni sir, uporabiš pa lahko tudi malo dražji Philadelphia sir.

Po želji lahko v maso za mafine dodaš rjavi ali kokosov sladkor.

Za enakomerno razdelitev mase uporabi kar žlico za sladoled.

Za peko uporabi modelčke za peko mafinov, lahko pa le namastiš pekač. Meni je bolj všeč, če uporabim modelčke, da mi pekača ni treba dodatno mastiti.

Pri pripravi kremnega namaza morata biti maslo in kremni sir segreta na sobno temperaturo.

Mafine lahko okrasiš tako, da uporabiš dekorativno vrečko z nastavkom za churose, lahko pa uporabiš le žlico ali pa v kremni namaz mafine enostavno le namočiš.

Če ti mafini ostanejo, se v hladičniku čisto ok obdržijo kak dan ali dva. Če pa se odločiš, da jih postrežeš za kakšno posebno priložnost, pa predlagam, da mafine spečeš vnaprej, kremni sir pa pripraviš in z njim mafine okrasiš pred postrežbo.

Recept je prirejen po tem receptu.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 15 minut + ohlajanje