Korenčkovi mafini s kremnim namazom

, 27. May 2016 | No Comments

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Njam njam! Slin slin! Oooh mmm. Tako nekako se sliši, ko vidiš, poduhaš in okusiš te mafine. Res so čudoviti, čisto nič dolgočasni in presenetljivo prav nič korenčkasti. Te že mikajo?

Nekaj let nazaj sem prvič jedla korenčkovo torto in bila mi je fenomenalna. Velika torta se mi je vedno zdela preveč razkošna, za dva res prevelika. Pa sem letos poskusila z mafini. Ki so manjši. Pripravila sem jih po receptu Lindsay z bloga Pinch Of Yum. In res so njam, yum, kakor koli že. 😉 Korenček, ki se ga pravzaprav niti ne okuša, da mafinom rahlo teksturo, navsezadnje pa so prav zaradi korenja ti mafini zdravi. No, zdravejši … ok, bolj zdravi.

Že sami mafini so prav slastni, za večjo mero zapomljivosti in navdušenosti pa poskrbi kremni namaz. Tega namaza se moraš bati. Ja, prav strah te ga je lahko. Zakaj? Ker je božansko dober in te res zasvoji. Ko za začneš okušati, ga kar ne moreš nehati jest. Takoj izgine! Še preden se ga kaj znajde na mafinih. Zato se ga le pazi. 😉

Iz te mase lahko pripraviš veliko mafinov. Če ti po kakšnem čudežu vseh ne uspe pojesti takoj, jih shrani v hladilniku in pojej v dnevu ali dveh. Brez kreme pa mafini zdržijo tudi več dni … vsaj mislim da. :p

SESTAVINE (za približno 12 mafinov)

Sestavine za mafine

  • 125 g moke
  • 70 g (rjavega) sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/3 žličke soli
  • 150 g korenja (približno 3 večji korenji)
  • 1,5 dcl rastlinskega olja
  • 2 jajci

Sestavine za kremni namaz:

  • 65 g kremnega sira
  • 25 g masla
  • 125 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

PRIPRAVA

Korenje naribaj, najboljše kar v multipraktiku. Če korenja ne želiš preveč čutiti, korenje raje naribaj. Večji bodo koščki, bolj se bo korenje čutilo.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

V posodo presej moko, ji dodaj sladkor, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek ter sol in premešaj. V drugi posodi združi naribano korenje in olje ter jima počasi dodajaj mešanico moke. Premešaj le toliko, da se vse poveže. Dodaj še razžvrkljani jajci in še enkrat s čim manj mešanja vse premešaj.

Maso prenesi v pekač za mafine. Peci približno 15 minut v pečici, ogreti na 175 stopinj. Mafini so pečeni, ko zobotrebec, ki ga zapišiš v mafin, ven potegneš čist.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Mafine pred okraševanjem popolnoma ohladi.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Pripravi še kremni namaz. V posodi združi kremni sir in na sobno temperaturo ogreto maslo.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Umešaj še vanilijevo esenco in sladkor in mešaj, da dobiš svilnati in kremasti namaz.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Ohlajene mafine okrasi s kremnim namazom in vse za še lepši videz potresi s sladkorjem v prahu.

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Korenčkovi mafini s kremnim namazom

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply