Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom

, 5. Dec 2019 | No Comments

Dih jemajoči korenčkovi mafini s svilnatim kremnim nadevom so pravo malo razkošje. So božanskega okusa, pripravljeni en-dva-tri in tako zelo lepi na pogled. Primerni so za katero koli praznovanje ali pa kar tako, za pocrkljat. Te že mikajo?

Nekaj let nazaj sem prvič jedla korenčkovo torto in kombinacija korenčkovega biskvita in kremnega namaza me je očarala. Ker je priprava korenčkove torte dokaj zamudno, pa še čisto prevelika je le za naju dva, je bilo nujno, da najdem nekaj podobnega okusa v manjši izvedbi. Ti korenčkovi mafini so manjši, slastni so pa prav tako.

Ker vem, da ti je že beseda “korenčkovi” šla malo v nos, naj razložim. Na drobno naribano korenje je del mase, ki pa ne pusti močnega korenčkovega okusa. Korenje je tu zato, da je mafin fantastično sočen in mehak. Zato popolnoma brez skrbi, če ti korenje ni preveč všeč.

Ker so mafini tako dobri že sami po sebi, ni nič čudno, če jih narediš brez kremnega nadeva. Vendar pa, ker je življenje res kratko in ga moramo uživati, si kremni nadev le privošči. Za okrasitev sem uporabila dekorativno vrečko in nastavek, ki je odličen tudi za domačo pripravo churosov, lahko pa uporabiš tudi le malo žličko in mafine okrasiš tako. Čisto simpatično bodo izpadli tudi, če jih le primeš in pomočiš v skledico kremnega nadeva. A pozor, nikar si med pripravo ne oblizuj preveč prstov – ta nadev je tako zelo slasten in razkošen, da se ga pazi – zelooo hitro ga zmanjka!

Iz spodaj navedenih sestavin lahko pripraviš šest mafinov, brez skrbi pa količino sestavin podvoji, da dobiš 12 mafinov. Ker so resnično slastni in razkošni, predlagam, da vsak poje le dva majhna.  Če ti po kakšnem čudežu vseh ne uspe pojesti takoj, jih shrani v hladilniku in pojej v dnevu ali dveh.

Preden pa pogledala video priprave in si začneš pripravljati seznam za v trgovino, pa si poglejva še nekaj presenetljivih in nadvse slastnih uporab zelenjave v sladicah:

Kot sem zapisala že v uvodu, je priprava teh korenčkovih mafinov s kremnim nadevom presenetljivo enostavna.

Potrebuješ nekaj osnovnih pekovskih sestavin ter korenje in kremni sir.

Nato na drobno naribaš korenje in pripraviš maso za mafine.

Nato maso razdeliš v pekač za mafine in mafine spečeš.

Nato jih popolnoma ohladiš. Ker so majhni, se bodo ohladili zelo hitro. Nato iz na nujno sobno temperaturo ogretim maslom in kremnim sirom pripraviš čudovit nadev oziroma glazuro, s katerim mafine okrasiš.

Samo poglej si jih! Kdo bi ob pogledu na to ostal ravnodušen?!

Okrašene lahko nekaj dni hraniš v hladilniku, čeprav ti v tem primeru lahko le čestitam za največjo mero samonadzora na svetu! Poglej si no ta sočen mafin in to svilnato kremo! Oooh.

POGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (59 s)

Video recept je pripravljen v sodelovanju z Agragold Slovenija.

Print

Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 15 minut + ohlajanje
  • Total Time: 45 minut
  • Yield: za 6 majhnih mafinov 1x

Description

Dih jemajoči korenčkovi mafini s svilnatim kremnim nadevom so pravo malo razkošje. So božanskega okusa, pripravljeni en-dva-tri in tako zelo lepi na pogled. Primerni so za katero koli praznovanje ali pa kar tako, za pocrkljat. Te že mikajo?


Scale

Ingredients

Sestavine za mafine:

62 g moke
35 g Agragold sladkorja
1/2 žličke cimeta
1/2 žličke sode bikarbone
1/4 žličke pecilnega praška
1 zelo majhen ščepec soli
75 g korenja (približno 1 večje korenje)
0,75 dcl rastlinskega olja
1 jajce

Sestavine za kremni namaz:

65 g kremnega sira sobne temperature
25 g masla sobne temperature
125 g Agragold sladkorja v prahu
1 žlička vanilijevega ekstrakta


Instructions

  1. Pripravi vse sestavine: Korenje naribaj, najlažje kar na ribežen. Maslo in kremni sir vzemi iz hladilnika.
  2. Pripravi maso za mafine: V skledi združi korenje in olje in dobro premešaj. V drugo posodo presej moko, nato pa dodaj še sladkor, cimet, sodo bikarbono in pecilni prašek ter sol in premešaj. Mešanico moke umešaj v oljnato korenje in premešaj, nato pa dodaj še razžvrkljano jajce in še enkrat nežno premešaj.
  3. Mafine speci: Pekač obloži s papirnatimi modelčki za mafine, nato pa vanje enakomerno razdeli maso. Uporabiš lahko kar žlico za sladoled. Nato mafine peci približno 15 minut v pečici, ogreti na 175°C. Mafini so pečeni, ko zobotrebec, ki ga zapičiš vanj ven potegneš čist. Pečene mafine najprej pusti počivati pet minut v pekaču, nato pa jih vzemi iz pekača in jih popolnoma ohladi.
  4. Pripravi kremni namaz: V skledo najprej presej sladkor v prahu, nato pa dodaj še na sobno temperaturo ogreto maslo in kremni sir. Dodaj še vanilijevo esenco in z mešalnikom naredi svilnati namaz.
  5. Mafine okrasi: Ohlajenim mafinom odstrani papirnate modelčke, nato pa jih okrasi s kremnim namazom. Uporabi dekorativno vrečko z nastavkom z churose, okrasiš pa jih lahko tudi le z žlico ali pa jih namočiš v skodelico kremnega namaza.

Notes

Najlažje je, če korenje naribaš kar na ribežnu. Uporabi najbolj natančno ribanje.

Uporabiš lahko belo pšenično ali pa polnozrnato pšenično moko, odlični pa so tudi s polnozrnato pirino moko.

Predlagam, da uporabiš ABC kremni sir, uporabiš pa lahko tudi malo dražji Philadelphia sir.

Po želji lahko v maso za mafine dodaš rjavi ali kokosov sladkor.

Za enakomerno razdelitev mase uporabi kar žlico za sladoled.

Za peko uporabi modelčke za peko mafinov, lahko pa le namastiš pekač. Meni je bolj všeč, če uporabim modelčke, da mi pekača ni treba dodatno mastiti.

Pri pripravi kremnega namaza morata biti maslo in kremni sir segreta na sobno temperaturo.

Mafine lahko okrasiš tako, da uporabiš dekorativno vrečko z nastavkom za churose, lahko pa uporabiš le žlico ali pa v kremni namaz mafine enostavno le namočiš.

Če ti mafini ostanejo, se v hladičniku čisto ok obdržijo kak dan ali dva. Če pa se odločiš, da jih postrežeš za kakšno posebno priložnost, pa predlagam, da mafine spečeš vnaprej, kremni sir pa pripraviš in z njim mafine okrasiš pred postrežbo.

Recept je prirejen po tem receptu.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply