Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kruhki s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in breskvo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut + 10 za počivanje kruhkov
  • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

Odlične kruhke, pripravljene v le desetih minutah z moko, pecilnim praškom in grškim jogurtom, obloži s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in pečenimi breskvami in vse pokapaj z medom. Wow! Ja, le pripravi se na neverjetno kulinarično uživancijo.


Ingredients

Scale

100 g (pirine) moke s pecilnim praškom (ali + žlička pecilnega praška)*
70 g grškega jogurta
1/2 žličke soli
1 košček stopljenega masla
1 velika pest rukole
1 krogla burate (ali mocarela)
4 rezine Slim & Fit piščančje mortadele Perutnine Ptuj
1 breskev
1 žlica tekočega medu
sveža bazilika
poper


Instructions

  1. Kruhki: V skledi zmešaj moko s soljo in pecilnim praškom, če ta še ni dodan v moko. Dodaj grški jogurt in najprej premešaj s kuhalnico, nato pa z rokami oblikuj kroglo testa. Razdeli jo na štiri kose in oblikuj kroglice. Pokrij jih s krpo in pusti počivati 10 minut. Spočite kroglice razvaljaj v tanke kruhke – približno 5 mm debele. Speci jih na suhi ponvi ali grilu – približno 3 minute na stran.
  2. Breskev – Breskev nareži na rezinice in tudi te popeci na suhi ponvi ali grilu.
  3. Sestavljanje: Tople kruhke premaži s stopljenim maslom, obloži z rukolo, nanjo natrgaj burato, dodaj piščančjo mortadelo in pečene breskve. Pokapaj z medom in po želji potresi še z malo popra ter okrasi z baziliko. Takoj postrezi, saj so topli kruhki najboljši.

Notes

* Jaz sem uporabila pirino moko že z dodanim pecilnim praškom. Lahko pa uporabiš katero koli večnamensko moko ali gladko moko tip 500.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut