Kruhki s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in breskvo

0 comments

Odlične kruhke, pripravljene v le desetih minutah z moko, pecilnim praškom in grškim jogurtom, obloži s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in pečenimi breskvami in vse pokapaj z medom. Wow! Ja, le pripravi se na neverjetno kulinarično uživancijo.

Ne le, da v tem sendvičku ne uporabimo klasičnega kruha, še nadev je izjemno neklasičen. Ampak naj te to ne prestraši, okusi so fenomenalni. Ker uporabiva klasične sestavine, ki so na voljo čisto povsod, ne vidim razloga, zakaj te poslastice ne bi pripravila. Zakaj bi vedno jedli ene in iste sendviče?!

Priprava celotne jedi je resnično enostavna in hitra. Za kruhke skupaj zmešaš le moko, nekaj pecilnega praška in soli ter grški jogurt, vse na hitro pregneteš in oblikuješ v oblike kruhka ter vse enostavno le popečeš nekaj minut na strani. Potem na hitro popečeš še breskve in na koncu kruhke le še obložiš. Res je hitro in nadvse enostavno.

V tej jedi se nahajajo:

 • Neverjetno hitri in okusni jogurtovi kruhki – Skupaj zmešaj moko, pecilni prašek, sol in grški jogurt. Testo na hitro pregneteš z rokami in oblikuješ v kruhke. Nato jih na hitro spešeš na suhi ponvi – le nekaj minut na stran. In to je to! Nič kompliciranja, nič čakanja na vzhajanje, nič pretiranega gnetenja. Potrebuješ le žlico in skledo ter roke. Tudi kruhke lahko oblikuješ le z rokami, če želiš, pa jih lahko oblikuješ tudi z valarjem.
 • Zelenjava in sadje – Skoraj si ne predstavljam več, da se v sendviču ne bi nahajala kakšna zelenjava. Tokrat sem uporabila rukolo, lahko pa bi tudi solato ali svežo špinačo. Za sladkobo tokrat poskrbi breskev, ki jo na suhi ponvi na hitro popečemo. Tako postane še bolj sladka in neustavljiva.
 • Odlična piščančja mortadela in burata – Lahka piščančja mortadela od Perutnine Ptuj vsebuje majhne koščke piščančjih prsi, ki ustvarjajo videt klasične mortadele. Ta mortadela ima za 30% zmanjšano vsebnost maščob in je dosti boljša za nas. Pa še celo dobra je in prijetno diši! Še več lahko o njej prebereš tukajle. Poleg piščančje mortadele sem na kruhek položila še burato, čisto komot pa bi lahko tudi čisto navadno mocarelo, kozji sir ali feto.

 • Dodatki – Za čudovito svežino poskrbi še sveža bazilika, pa tisto piko na i pa kapljice medu, ki vse sestavine na kruhku lepo poveže in poskrbi, da okusi zasijejo. Močno apeliram, da medu ne izpustiš.

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave. 

Ker so poleti – pravzaprav kadar koli v letu pravzaprav – sendviči hitro pripravljeni in pridejo res prav takrat, ko se nam mudi, si poglej še nekaj receptov za odlične sendviče:

Za pripravo potrebuješ sestavine na spodnji fotki. POZOR – v nadaljevanju sledi slikovni prikaz priprave, na dnu strani pa najdi natančne količine in korake priprave.

Najprej pripravi kruhke in jih speci.

Nato na hitro popeci še breskve.

Ko imaš vse ostalo pripravljeno, se loti sestavljanja kruhkov.

Tako enostavno, tako hitro in takooo dobro!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kruhki s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in breskvo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 20 minut + 10 za počivanje kruhkov
 • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

Odlične kruhke, pripravljene v le desetih minutah z moko, pecilnim praškom in grškim jogurtom, obloži s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in pečenimi breskvami in vse pokapaj z medom. Wow! Ja, le pripravi se na neverjetno kulinarično uživancijo.


Ingredients

Scale

100 g (pirine) moke s pecilnim praškom (ali + žlička pecilnega praška)*
70 g grškega jogurta
1/2 žličke soli
1 košček stopljenega masla
1 velika pest rukole
1 krogla burate (ali mocarela)
4 rezine Slim & Fit piščančje mortadele Perutnine Ptuj
1 breskev
1 žlica tekočega medu
sveža bazilika
poper


Instructions

 1. Kruhki: V skledi zmešaj moko s soljo in pecilnim praškom, če ta še ni dodan v moko. Dodaj grški jogurt in najprej premešaj s kuhalnico, nato pa z rokami oblikuj kroglo testa. Razdeli jo na štiri kose in oblikuj kroglice. Pokrij jih s krpo in pusti počivati 10 minut. Spočite kroglice razvaljaj v tanke kruhke – približno 5 mm debele. Speci jih na suhi ponvi ali grilu – približno 3 minute na stran.
 2. Breskev – Breskev nareži na rezinice in tudi te popeci na suhi ponvi ali grilu.
 3. Sestavljanje: Tople kruhke premaži s stopljenim maslom, obloži z rukolo, nanjo natrgaj burato, dodaj piščančjo mortadelo in pečene breskve. Pokapaj z medom in po želji potresi še z malo popra ter okrasi z baziliko. Takoj postrezi, saj so topli kruhki najboljši.

Notes

* Jaz sem uporabila pirino moko že z dodanim pecilnim praškom. Lahko pa uporabiš katero koli večnamensko moko ali gladko moko tip 500.

 • Prep Time: 5 minut
 • Cook Time: 15 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.