Mega sendvič s piščančjimi prsmi, zelenjavo in sirom

0 comments

Wow, kakšni okusi! Kakšna razkošna pojedina, pa čeprav je to “samo” sendvič. Navaden vsakdanji sendvič si torej naredi izjemnega z uporabo odličnega kruha, pisane zelenjave, kremnega namaza in odličnih beljakovin – s piščančjimi prsmi in sirom ne moreš zgrešiti. Ta sendvič je s skledo solate res fantastično in hitro poletno kosilo.

So sendviči in SO sendviči. Tistega s pašteto si prihrani za čas, ko RES nimaš energije niti za življenje. Ko pa imaš vsaj eno iskrico za življenje, pa si pripravi tale sendvič. Priprava ti bo vzela manj kot 10 minut – celo pet, če imaš hitre prste. Ta sendvič je Sendvič, saj je božanski, poln energije in odličnih hranljivih sestavin. Je lepo pisan, lepo nahrani, pa še pocrklja trebušček in dušo. Ta sendvič pokaže, da se imaš rad/a.

V tem sendviču najdeš:

 • KRUH – Saj veš, kaj pravijo – dober kruh, dober sendvič. Uporabi takega, ki ti je dober tudi že sam po sebi. Uporabiš lahko tudi kruh, ki je že skoraj pozabil, kdaj je videl pečico – približno dan, največ dva dni star, ker ga itak popečeš. Kruh popečeš zato, da ima moč držati vse sestavine, ki so v sendviču in se ne spaca takoj. Če imaš dovolj veliko željo, pripravi moj recept za domač mešani kruh s semeni kot iz pekarne. V receptu ti zaupam vse zvijače, kako pripraviti odličen kruh. In to brez gnetenja! Pa še mešalnika ne potrebuješ.

 • ZELENJAVO – Če ta sendvič pripraviš pomladi, poleti ali zgodaj jeseni, uporabi sezonsko svežo zelenjavo – dober sladek paradižnik in hrustljava solata sta odlični izbiri. Za kremavost in še več zdravja, sem uporabila še avokado – četrt avokada za en sendvič bo dovolj. Da postane ta sendvič tisti fancy sendvič, sem dodala še sušene in v olje vložene paradižničke. To ni nujno, je pa res dobro.
 • KREMNI NAMAZ – Za piko na i uporabi namaz, ki ima res globoke okuse in te začara. V grški jogurt – ali majonezo, če se greš te stvari – umešaj žličko zelenega ali rdečega pesta in se pripravi na eksplozijo okusov. Samega pesta ne priporočam, ker je ta zadeva res močnega okusa in potrebuješ malo svežine, ki to ostrino preseka. Grški jogurt je zato zame najboljša izbira.
 • BELJAKOVINE – Nekaj beljakovin imava že v grškem jogurtu, sendviču pa dodava beljakovine še v obliki piščančjih prsi in sira. Izberi sir, ki ti je všeč. Zadnje čase prisegam na gaudo, vedno pa zmaga tudi ementaler. Če v sendviču že uporabim salamo, potem naj bo to ta dobra salama. Nekatere take salame imajo zame čuden, umeten okus in oh-kako-zelo neprijeten vonj. Zato se salamam sicer izogibam, če že, si privoščim piščančjo imitacijo šunke Poli hammy. Vsa srečna sem jo odkrila nekaj let nazaj in če že jem toast, vedno uporabim prav to. Pa sem nekaj časa nazaj dobila povabilo od Perutnine Ptuj, če bi poskusila njihovo linijo Fit & Slim in samo predstavljaš si lahko, kako vesela sem bila, da so njihove Fit & Slim piščančje prsi res dobre. Sicer sodelovanja ne bi bilo, da sem odkrita. Piščančje prsi ne smrdijo, tudi okus in struktura je dobra. Cela zmaga! Ker imam rada poper, sem za ta sendvič izbrala piščančje prsi s poprom. Dobre so!

Ko sva že pri liniji Fit & Slim, so me pri Perutnini Ptuj prosili naj povem, zakaj so piščančje prsi iz te linije tako dobre zate. Na kratko – imajo manj kalorij in maščob in veliko beljakovin – na 100 g kar 30 g. Beljakovine so, kot veš, pomembne, saj nas nasitijo. Prsi vsebujejo tudi vitamine in minerale ter so bogate z aminokislinami. Več informacij najdi tukaj. Pa še dobre so – ne pozabiva na to, ker življenje je res prekratko, da bi jedli zanič hrano, pa tudi, če je zdrava.

Priprava sendviča ti bo vzela res malo časa. Najprej nareži kruh in ga na hitro popeci na ponvi brez olja. Medtem operi solato in jo malo odtresi, da voda odteče. Nareži se paradižnik in avokado in skupaj zmešaj pesto in grški jogurt to je to od prepriprave. Na kruh nato namaži namaz, daj gor solato, sir, paradižnik, salamo, avokado in sušene paradižnike. Če imaš še nekaj sveže bazilike, jo le dodaj. Lepo dopolnijo okus bazilikinega pesta. Na vrh nato položi še drugi kos kruha in to je vse. EASY. Zaradi dobrih sestavin pa taki dobri okusi. Milijon let stran od dolgočasnega vsakdanjega sendviča.

Preden pogledava, kako pripraviš ta zapleten (saj ne, se hecam) sendvič, pa še nekaj idej za dobre sendviče:

Še več receptov s kruhom in sendviči pa najdi pod oznako Kruh.

Za pripravo sendviča potrebuješ sestavine na spodnji fotki. POZOR, v nadaljevanju sledi kratek slikovni pregled priprave, natančne količine in korake priprave pa najdi na dnu strani.

Najprej pripravi kremni namaz in ostale sestavine. In po želji popeci kruh. Ko imaš pripravljene vse sestavine, se loti sestavljanja.

Vem, da ne potrebuješ nekih posebnih nasvetov, kako sendvič sestaviš, ampak … no, uživaj v fotkah vseeno.

Enostavno, pa tako dobro. Vse zasluge grejo pravi kombinaciji dobrih sestavin, če mene vprašaš!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mega sendvič s piščančjimi prsmi, zelenjavo in sirom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 7 minut
 • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Wow, kakšni okusi! Kakšna razkošna pojedina, pa čeprav je to “samo” sendvič. Navaden vsakdanji sendvič si torej naredi izjemnega z uporabo odličnega kruha, pisane zelenjave, kremnega namaza in odličnih beljakovin – s piščančjimi prsmi in sirom ne moreš zgrešiti. Ta sendvič je s skledo solate res fantastično in hitro poletno kosilo.


Ingredients

Scale

nekaj kapljic olja
4 kosi poljubnega kruha
1 žlica zelenega (ali rdečega) pesta
3 žlice grškega jogurta (ali majoneze)
nekaj listov zelene solate
6 rezin poljubnega sira
1 svež paradižnik
1 zavitek Perutnina Ptuj Slim & Fit piščančjih prsi s poprom
1/2 avokada
6 v olje vloženih sušenih paradižnikov
nekaj listkov sveže bazilike (neobvezno)


Instructions

 1. Priprava: Na olju popeci vse štiri rezine kruha. Pesto in grški jogurt (ali majonezo) zmešaj v kremni namaz. Svež paradižnik in avokado nareži na rezinice. Liste solate operi in osuši.
 2. Sendvič: Na nepopečene strani kruha namaži po žlico pesto namaza. Na dve rezini položi solato, nato sir, paradižnik in še piščančje prsi. Na piščančje prsi položi še avokado, sušene paradižnike in svežo baziko. Na oba obložena kosa položi preostala dva namazana kosa kruha – namazana dela položi na listke bazilike.
 3. Postrežba: Sendviča prereži po sredini in postrezi – idealno še s veliko skledo zelene solate.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnino Ptuj.

 • Prep Time: 5
 • Cook Time: 2 minuti

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.