Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kuskus juha s šparglji, brokolijem in gobami


  • Author: Barbara
  • Total Time: 20 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je barvita, dišeča in neverjetno slastna juha, ki jo pripravi s šparglji, brokolijem, gobami in kuskusom ter pockrljaj svoj želodček. Izven sezone špargljev te enostavno izpusti. Juho postrezi s kosom kruha, pripravi pa je več, saj te bo resnično navdušila.


Ingredients

Scale

olivno olje
1 žlička naribanega ingverja
1 strok česna
100 g gob
100 g brokolija
1 manjši šopek špargljev
100 g kuskusa
1 mlada čebula
1 l zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in zelenjavne jušne kocke)
sol
poper


Instructions

  1. Začni: V kozici segrej žlico olivnega olja in na segretem zelo na hitro prepraži nariban strok česna in ingver – le kakšno minuto, ne več, da se česen ne prismodi. V kozico nato daj gobe in kuhaj toliko časa, da izpustijo vso vodo in se le-ta pokuha.
  2. Nadaljuj: Nato v kozico dodaj na manjše cvetke narezan brokoli in jušno osnovo ter kuhaj toliko časa, da tekočina zavre. V juho dodaj še na kolute narezane šparglje in kuskus in kuhaj še približno pet minut.
  3. Dokončaj: Nato juho poskusi, popopraj in dosoli, če je potrebno. Juho serviraj na krožnik, potresi z narezano mlado čebulo in takoj postrezi.

Notes

Juho lahko pripraviš tudi zunaj sezone špargljev (ki je med aprilom in junijem), ki jih enostavno le izpustiš. Po želji lahko takrat uporabiš svežo ali zamrznjeno špinačo.

Za pripravo brez skrbi uporabi tudi zamrznjen brokoli in/ali gobe.

Uporabi gobe, ki jih imaš na razpolago.

Za pripravo juhe lahko uporabiš tudi polnozrnat (pirin) kuskus.

Namesto soli lahko uporabiš sojino omako – dodaj je po okusu.

Nikar ne zavrzi brokolijevih stebelc – te očisti, po potrebi olupi in nareži na koščke ter dodaj v juho.

Kuskus tudi po koncu kuhanja še kar vpija tekočino, zato je po želji med kuhanjem dodaj več.

Juha je dobra tudi pogreta, le upoštevaj, da kuskus popije veliko tekočine. Juho hrani v hladilniku par dni, zamrzovanja pa ne priporočam.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 15 minut