Description
V škrniclju pripravljen glavni obrok, ki vsebuje čudovitega lososa, nežne, a zelo okusne bučke in koromač, je odličen poletni obrok, ki ga moraš pripraviti, če ti je všeč dobra hrana in če želiš navdušiti sebe in vse, ki jim ga nameravaš postreči. Pa še pospravljanje je resnično minimalno!
Ingredients
Scale
- 2 fileja lososa
- 3 ščepci soli
- nekaj obratov popra
- 1/2 koromača
- 1 zelena bučka
- 1/4 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica (olivnega) olja
- 1 kos masla
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 200°C.
- Zelenjava: Koromač nareži na koščke, zeleno bučko na kolobarje, čebulo pa na rezinice. Česen naribaj, peteršilj pa sesekljaj. V skledi združi koromač, bučko, čebulo, nariban česen, skoraj ves peteršilj ter dodaj ščepec soli in obrat popra ter olje in premešaj – lahko tudi kar s čistimi rokami.
- Losos: Vsak file lososa posoli s po ščepcem soli, malo popopraj in po želji okrasi z zelenjem koromača in preostalim peteršiljem.
- Papir za peko: Večji kos papirja za peko obreži v obliko srčka. Najenostavneje to narediš tako, da pravokotnik prepogneš nato pa obrežeš robove, da dobiš prepognjen srček.
- Sestavljanje škrniclja: Na polovico srčka najprej položi polovico zelenjave, nato pa nanjo položi file lososa. Nanj položi majhne koščke masla (ki se bo med peko stopil v ribo in dal čuuuudovit okus), nato pa srček prepogni in zavihaj robove, da dobiš nepropusten škrnicelj, v katerem se bosta zelenjava in losos med peko lepo soparila.
- Peka: Škrniclja previdno položi na pekač, nato pa postavi v ogreto pečico in peci 15 minut.
- Postrežba: Škrniclja položi na krožnik ter papir pazljivo pretrgaj – pazi na paro, ki uide, ko papir pretrgaš. Postrezi z rezino limone, kruhom in veliko skledo solate. Popolna uživancija!
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut