Description
To je res prava jed za razvajanje! Makaroni so obdani z razkošno svilnato paradižnikovo omako, družbo pa jim dela sveža špinača. Priprava je izredno enostavna in hitra, okusi pa so resnično neverjetni. V omaki se nahaja vodka, ki omaki da svež okus, za piko na i pa poskrbita parmezan in maslo. B.O.Ž.A.N.S.K.O.
Ingredients
1 žlica (olivnega) olja
1 šalotka (ali 1/2 manjše rdeče čebule)
2 stroka česna (ali 1 žlička sušenega česna)
4 koščki sušenih paradižnikov
50 g paradižnikovega koncentrata
50 ml vodke (ali belega vina ali vode)
2 dl sladke smetane (ali smetane za kuhanje)
180 g (polnozrnatih) makaronov (tortiglioni, rigatoni, fusili, peresniki …)
1 pest sveže špinače (neobvezno)
2 koščka masla
1 pest parmezana
sol, poper, čilijevi kosmiči po okusu
svež peteršilj ali bazilika za okras
Instructions
- Priprava: Šalotko sesekljaj, česen pa prav tako (ločeno, ne skupaj). Naribaj parmezan, operi špinačo, nareži sušene paradižnike.
- Omaka: V ponvi segrej olje in na segretem zmehčaj šalotko. Dodaj česen, paradižnikov koncentrat in sušene paradižnike in kuhaj minuto, da česen zadiši. Dolij vodko, premešaj in kuhaj približno 2 minuti, da se vodka ukuha oz. da izpari. Dolij sladko smetano, dobro premešaj in kuhaj približno 5-10 minut.
- Makaroni: Makarone skupaj v soljenem kropu po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, NUJNO prihrani vsaj 2 dl vode, v kateri so se makaroni kuhali.
- Dokončaj: V svilnato omako daj špinačo, parmezan in maslo ter približno 0,5 dl vode in premešaj. Poskusi in posoli in popopraj po okusu. Po želji dodaj še čilijeve kosmiče. Po potrebi dodaj še več vode in nežno premešaj.
- Skupaj: V omako nežno umešaj kuhane makarone. Jed ne sme biti suha, ampak lepo kremna in svilnata.
- Postrezi: Makarone serviraj na krožnik, potresi s parmezanom in čilijevimi kosmiči ter peteršiljem ali baziliko in postrezi. Njam!
Notes
Jed je najboljša sveže pripravljena, zato priprave vnaprej ne priporočam.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 25 minut