Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mini panakota pite z borovnicami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Barbara
  • Total Time: 10 minut (+ 2 uri za ohlajanje)
  • Yield: za 18 mini pit ali 1 normalne velikosti 1x

Description

Predstavljam eno najbolj enostavnih, presenetljivih in navdušujočih poletnih sladic. Popolna je za sladkanje v vročih dneh in takrat, ko si zaželiš nekaj razkošnega, nimaš pa veliko časa za pripravo. Ta sladica je pripravljena v slabih desetih minutah (in dodatno nekaj časa za hlajenje) in res navduši. Privošči si jo!


Ingredients

Scale

Sestavine za sadno osnovo:

  • 200 g (zamrznjenih) borovnic
  • 4 žlice mletega sladkorja oz. po okusu
  • 1 žlica naribane limonine lupinice
  • 1 žlička gustina (neobvezno, a hitreje strdi sadje v marmelado)

Sestavine za panakotino maso:

Ostale sestavine:

  • 2 paketa mini pit iz krhega testa (18 kosov skupaj) ali 1 velika pita
  • borovnice za okras
  • limonina lupinica za osvežitev in okras

Instructions

  1. Sadna osnova: V kozico stresi borovnice, dodaj sladkor, limonino lupinico in gustin in premešaj ter kuhaj nekaj minut, da se tekočina ukuha in da dobiš kremno sadno marmelado.
  2. Nadevanje #1: Mini pite iz krhkega testa postavi na pladenj ali krožnik (da jih bo lažje prenesti v hladilnik) ter vsako napolni s po dvema žličkama sadnega nadeva. Pladenj s pitami položi v hladilnik za nekaj minut, da se marmelada ohladi. Vmes pripravi panakotino maso.
  3. Panakotina masa: V drugo kozico zlij sladko smetano, dodaj sladkor, vanilijevo pasto in dobro premešaj in segrevaj, da skoraj začne vreti. Nato v sladko smetano stresi agartino in dobro premešaj, nato pa ob nenehnem mešanju kuhaj še dve minuti.
  4. Nadevanje #2: V pite z marmelado z žlico prenesi panakotino maso – približno 3 žlice na pito. Pladenj s pitami nato prenesi v hladilnik za vsaj 2 uri.
  5. Okraševanje: Ko se panakota v pitah strdi – ali pa pač pred postrežbo – pite okrasi s svežimi borovnicami, meto in naribano limonino lupinico. Pozor, limonova lupinica je obvezna, ker sladico poživi. Uživaj!

Notes

Za sadno osnovo uporabi kar zamrznjene borovnice, za okras pa sveže. Lahko pa uporabiš tudi drugo jagodičevje.

Namesto limone lahko uporabiš tudi limeto.

Sladica v hladilniku počaka nekaj dni. Najboljša je naslednji dan po pripravi!

  • Prep Time: 8 minut (+ 2 uri za ohlajanje)
  • Cook Time: 2 minuti