Description
Ta pica, od začetka do konca pripravljena v dvajsetih minutah, z okusom, teksturo, vonjem in izgledom resnično preseneti. Je božanska poletna poslastica, ki je ravno dovolj drugačna od klasične pice, da te najprej res preseneti, nato pa zagotovo prepriča in 100 % zadovolji. Noro dobra je!
Ingredients
Sestavine za jogurtovo testo:
- 200 g moke + dodatno po potrebi in za oblikovanje
- 250 g grškega jogurta
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 velik ščepec soli
Sestavine za breskve:
- 2 breskvi
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 žlička medu
Sestavine za pico:
- 1 žlica (olivnega) olja
- med (1 žlica za premaz in nekaj kapljic na koncu za okras)
- 1 žlička Kotányi sušenega timijana (ali 2 vejici svežega)
- 1/2 žličke Kotányi sušenega česna (ali 2 stroka sveže naribanega)
- 1 zavitek mozarele v listih (približno 7 kosov)
- 1 žlica sveže naribanega parmezana
- 6 koščkov pršuta ali kmečkega špeka
- sveža bazilika
Instructions
- Pečica: Pečico segraj na 200°C.
- Jogurtovo testo: V skledi skupaj zmešaj moko, pecilni prašek in sok. Dodaj grški jogurt in najprej zmešaj z kuhalnico ali vilico. Nato po potrebi – če se testo preveč prijema na prste – dodaj še malo moke, le žličko na enkrat – in vse skupaj res na hitro zgneti v testo. Krog testa položi na pekač, obložen s papirjem za peko in ga kar s prsti oblikuj v krog.
- Breskve: Breskve nareži na rezinice, prelij z balzamičnim kisom in medom ter premešaj.
- Sestavljanje pice: Pico premaži z oljem, pokapaj z medom in potresi s česnom in timijanom. Nato po testu razporedi mocarelo in povrh naribaj še nekaj parmezana. Dodaj še pršut.
- Peka: Pico postavi v ogreto pečico za 15 minut.
- Okras: Pečeno pico previdno vzemi iz pečice, okrasi z veliko sveže bazilike in še malo pokapaj z medom. Pico nareži na kose in takoj postrezi. Dober tek!
Notes
Namesto pršuta, ki je te dni res drag, lahko uporabiš tudi kmečki špek ali nekaj podobnega.
Recept je baziran na receptu za pico z breskvami od Tiegan z Half Baked Harvest.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 15 minut