Description
Res presenetljivo dobra solata z listnatim ohrovtom, jabolkom, popečenimi mandljevimi lističi in kremnim gorčičnim prelivom ter rozinam in kozjim ali feta sirom. Res neverjetna kombinacija, ki bo prepričala tudi vse tiste, ki si niti v najbolj divjih sanjah ne predstavljajo jesti listnatega ohrovta.
Ingredients
Scale
Sestavine za solato:
- 2 pesti listnatega ohrovta
- 1 jabolko
- 2 žlici mandljevih lističev
- 1 žlica rozin
- 40 g kozjega sira (ali feta sira)
- nekaj limoninega soka
Sestavine za preliv:
- 90 ml (olivnega) olja
- 45 ml jabolčnega kisa
- 1 zvrhana žlička gorčice
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
Instructions
- Preliv: Z vsemi sestavinami za preli v pripravi kremni preliv.
- Listnati ohrovt: Listnat ohrovt dobro operi, nato pa pri vsakem listu odstrani notranji trd del – le odtrgaj zelene listke stran od notranje trde sredice. Natrgaj jih na ugriz velike koščke.
- Ohrovt in preliv: Na ohrovt zlij približno polovico preliva in ga vmasiraj v ohrovt. Če imaš le čas, ga pusti stati nekaj minut.
- Mandljevi lističi: Lističe stresi na suho ponev in ga popeči do zlate barve.
- Jabolko: Jabolko obreži, nareži na tanjše lističe, nato pa na palčke, podobne vžigalicam. Pokapaj z limoninim sokom, da se jabolko ne bo obarvalo.
- Solata: K listnatemu ohrovtu dodaj jabolko, rozine, mandljeve lističe, nato pa prelij še z nekaj preliva in nežno premešaj. Solato serviraj, okrasi s kozjim sirom in postrezi. Odlično!
- Prep Time: 8 minut
- Cook Time: 2 minuti