Description
S to dišečo, okusov, tekstur in barv polno poletno poslastico si lahko še kako polepšaš dan. Najprej popečeš nekaj poletne zelenjave – bučke, češnjevce, papriko, nato pa na hitro pripraviš še odlično omako s pestom, v katero na koncu položiš kuhane njoke. Ooh, tako dobro!
Ingredients
Scale
- 2 žlici (olivnega) olja
- 150 g poljubnih gob
- 1/2 žličke Kotányi mletega česna
- nekaj ščepcev soli
- 1/2 (rdeče) čebule
- 1 (rumena) paprika
- 1 zelena bučka
- 2 stroka česna
- 1 zvrhana žlička zelenega pesta
- 1 pest češnjevih paradižnikov
- 2 žlici naribanega parmezana + za okras
- nekaj obratov Kotányi čilija z morsko soljo
- nekaj obratov Kotányi popra
- sveža bazilika za okras
Instructions
- Gobe: Na žlici olja prepraži gobe. Malo jih popopraj in posoli ter potresi z mletim česnom. Ko gobe spustijo vodo in se ta pokuha, dodaj nakockano čebulo, na kocke narezano papriko in na lunce narezano zeleno bučko. Po potrebi dodaj še nekaj olja. Še malo posoli in popopraj in praži, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodaj še naribana stroka česna, dobro premešaj in praži še nekaj minut. Nato dodaj še pesto in dobro premešaj.
- Njoki: Njoke skuhaj v vreli vodi. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. 1 deciliter vode, v kateri so se njoki skuhali prihrani, ostalo odlij.
- Omaka: K zmehčani zelenjavi dodaj na polovičke narezane češnjeve paradižnike in premešaj ter kuhaj, da spustijo nekaj svoje čarobne tekočine. Potem dolij nekaj žlic vode, v kateri so se kuhali njoki, dodaj parmezan in premešaj, da dobiš kremno omako. Po potrebi dodaj še več vode, v kateri so se kuhali njoki. Poskusi in po potrebi še malo posoli in popopraj. Nato v omako nežno umešaj še njoke in jed je nared.
- Postrežba: Njoke, zelenjavo in nekaj omake serviraj na krožnik, okrasi še z nekaj parmezana, sveže bazilike in po želji nekaj obratov čilija z morsko soljo. Po želji pokapaj še z nekaj olja. Takoj postrezi.
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 20 minut