Description
Te mehke, sočne in okusa polne mesne kroglice so čudovite za v juhe, sendviče, razne omake, solate oziroma kakor koli si jih že zaželiš. Pripraviš jih nadvse hitro in spečeš v pečici. Ohlajene lahko tudi zamrzneš in uporabiš kasneje.
Ingredients
450 g mletega mesa
50 g drobtin
60 ml mleka
1 jajce
1 žlička zrnaste čebule
1 žlička mletega česna
1 žlička zdrobljenega origana
1/2 žličke kumina
1 žlička soli
1/4 žličke popra
1 zvrhana žlica svežih dišavnic (meta in/ali peteršilj)
1/2 žličke limonine lupinice
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 220°C.
- Masa: Drobtine prelij z mlekom in pusti nekaj minut, da se drobtine mleka napijejo. Nato jih dodaj k mesu. Dodaj še razžvrkljano jajce, vse začimbe, dišavnice in limonino lupinico. Nežno premešaj kar s čistimi rokami – ne mešaj preveč, da kroglice ne bodo zbite.
- Oblikovanje: Z žlico oblikuj majhne kroglice. Z navedenimi sestavinami dobiš približno 24 majhnih kroglic.
- Peka: Kroglice razporedi na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci v ogreti pečici 20 minut.
Notes
Uporabi meso po želji – govedino, teletino, svinjino, puranje ali piščančje meso.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 20 minut