Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovsene rezinice z grškim jogurtom, borovnicami in cimetovim sladkorjem


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 20 minut
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: za 6 majhnih porcij 1x

Description

Te slastne, zdrave in enostavno pripravljene ovsene rezinice so odlične za zajtrk ali malico. Sestavine zmiksaš v mešalniku, maso vliješ v pekač in spečeš, nato pa narežeš na rezinice, shraniš v hladilniku, kjer te okusen in dober zajtrk počaka za ves teden. Poješ lahko same (tudi na poti) ali pa jih pomažeš z malo grškega jogurta in svežim sadjem. Tako dobro!


Ingredients

Scale

Sestavine za rezinice:

  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 1 dc mleka
  • 4 žlice jabolčne kaše ali 1 zrela banana
  • 2 jajci
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • dober ščepec Kotányi cimeta
  • konica noža soli

Sestavine za postrežbo:


Instructions

  1. Priprava: Pekač dimenzij približno 22×14 cm obloži s papirjem za peko ter segrej pečico na 175°C.
  2. Miksanje: V mešalniku zmiksaj vse sestavine za rezinice. Bolj zmiksaš, bolj rahel bo biskvit.
  3. Peka: Maso prelij v pekač, obložen s papirjem za peko ter peci približno 20 minut.
  4. Rezinice: Pekač previdno vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi. Biskvit s pomočjo papirja za peko vzemi iz pekača, nareži na rezinice in takoj postrezi ali pa shrani za kasneje.
  5. Postrežba: Rezinice pojej same ali pa jih postrezi z grškim jogurtom, borovnicami in cimetovim sladkorjem.

Notes

Če ti je okus pečenih banan všeč (kar meni ni), namesto jabolčke kaše uporabi zrele banane. Recept za jabolčno kašo najdi pod receptom Domača jabolčna kaša.

Arašidovo maslo nadomesti s katerim drugim maslom – ali celo nutello! – ali pa ga popolnoma izpusti.

Namesto javorjevega sirupa lahko uporabiš agavin sirup ali celo med. Lahko pa ga popolnoma izpustiš.