Ovsene rezinice z grškim jogurtom, borovnicami in cimetovim sladkorjem

0 comments

Te slastne, zdrave in enostavno pripravljene ovsene rezinice so odlične za zajtrk ali malico. Sestavine zmiksaš v mešalniku, maso vliješ v pekač in spečeš, nato pa narežeš na rezinice, shraniš v hladilniku, kjer te okusen in dober zajtrk počaka za ves teden. Poješ lahko same (tudi na poti) ali pa jih pomažeš z malo grškega jogurta in svežim sadjem. Tako dobro!


Ta recept (oziroma podoben njemu) je zalet dobil na TikToku in kmalu je preplavil internet. Seveda sem ga poskusila tudi jaz. Kakšen food bloger bi pa bila, če ne bi poskusila novosti! Ker mi je bila ovsena tortica tako všeč, jo moram deliti s tabo. Ja, v osnovi je bil ta recept v obliki tortice, pa sem ga poskusila pripravit v obliki biskvita, sedaj pa so ovsene rezinice redno na meniju.

Ne le, da so te rezinice super zate, ker vsebujejo ovsene kosmiče, ki te lepo nasitijo za dlje časa, še priročne so za vzeti s sabo, pa še dobre so, kar je za zdrav prigrizek vedno en res velik plus. Jaz jih rada pripravim cel pladenj, narežem na rezinice in tako poskrbim, da bo moj zajtrk v naslednjih dneh zdrav zame, pa še tako dober! Le kdo si ne bi želel biskvitnih rezinic za zajtrk!

Ker jaz ponavadi zajtrk pojem doma in ne na poti, te rezinice največkrat pojem s kupčkom grškega jogurta in svežim sadjem. Ponavadi izberem kar borovnice, ki jih imam vedno doma, saj so super zdravstvena naložba (čeprav vedno ne tako poceni) tako za ženske, kot za moške. Borovnice so namreč super preventiva za raka na dojkah in na prostati. Ok, pojdiva nazaj k rezinicam. Ker je vse v zmernosti, rada ovsene rezinice z grškim jogurtom potresem z malo nebeškega prahu v obliku cimetovega sladkorja. Oh, kako ga obožujem na grškem jogurtu ali na kakavu ali na sladoledu. Mmmm.

Preden pogledava, kako rezinice pripraviš, pa še nekaj idej za slastne in dobre zate zajtrke in malice:

Še več inspiracij za odlične zajtrke najdi pod oznako Zajtrki.

Priprava ovsenih rezinic je res enostavna. Potrebuješ sestavine na spodnji fotki. Pozor, natančne količine in postopek najdeš na dnu strani!

Takole jih pa pripraviš. Sestavine za rezinice vržeš v mešalnik in zmiksaš. Maso vliješ v pekač, obložen s papirjem za peko ter spečeš. Tako enostavno! Rezinice lahko en teden hraniš v hladilniku in uživaš v njih ves teden.

Rezinice postrezi z grškim jogurtom, borovnicami in božanskim cimetovim sladkorjem.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ovsene rezinice z grškim jogurtom, borovnicami in cimetovim sladkorjem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 25 minut
 • Yield: za 6 majhnih porcij 1x

Description

Te slastne, zdrave in enostavno pripravljene ovsene rezinice so odlične za zajtrk ali malico. Sestavine zmiksaš v mešalniku, maso vliješ v pekač in spečeš, nato pa narežeš na rezinice, shraniš v hladilniku, kjer te okusen in dober zajtrk počaka za ves teden. Poješ lahko same (tudi na poti) ali pa jih pomažeš z malo grškega jogurta in svežim sadjem. Tako dobro!


Ingredients

Scale

Sestavine za rezinice:

 • 150 g ovsenih kosmičev
 • 1 dc mleka
 • 4 žlice jabolčne kaše ali 1 zrela banana
 • 2 jajci
 • 2 žlici javorjevega sirupa
 • 2 žlici arašidovega masla
 • 1/2 žličke pecilnega praška
 • dober ščepec Kotányi cimeta
 • konica noža soli

Sestavine za postrežbo:


Instructions

 1. Priprava: Pekač dimenzij približno 22×14 cm obloži s papirjem za peko ter segrej pečico na 175°C.
 2. Miksanje: V mešalniku zmiksaj vse sestavine za rezinice. Bolj zmiksaš, bolj rahel bo biskvit.
 3. Peka: Maso prelij v pekač, obložen s papirjem za peko ter peci približno 20 minut.
 4. Rezinice: Pekač previdno vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi. Biskvit s pomočjo papirja za peko vzemi iz pekača, nareži na rezinice in takoj postrezi ali pa shrani za kasneje.
 5. Postrežba: Rezinice pojej same ali pa jih postrezi z grškim jogurtom, borovnicami in cimetovim sladkorjem.

Notes

Če ti je okus pečenih banan všeč (kar meni ni), namesto jabolčke kaše uporabi zrele banane. Recept za jabolčno kašo najdi pod receptom Domača jabolčna kaša.

Arašidovo maslo nadomesti s katerim drugim maslom – ali celo nutello! – ali pa ga popolnoma izpusti.

Namesto javorjevega sirupa lahko uporabiš agavin sirup ali celo med. Lahko pa ga popolnoma izpustiš.

 • Prep Time: 5 minut
 • Cook Time: 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.