Toast s skuto, banano in arašidovim maslom

0 comments

Ok, takole je – si želiš zajtrka, ki je zdrav, dober, lep in še enostaven? Tvoje iskanje je končano. Toast s skuto, banano, arašidovim maslom in ščepcem cimeta lahko pripraviš v parih minutah in ob tem poskrbiš za veliko energije, ki jo zagotovo potrebuješ za učenje, delo in uživanje v življenju.

Tale uvod v današnji recept se že sliši pocukran in napisan, kot da sem na nekakšnih drogah, ampak vsaka beseda vseeno 100% drži. Pa poglejva, zakaj je ta kombinacija tako dobra … in zdrava.

Pojdiva lepo od spodaj navzgor:

 • polnozrnat toast – Ja, daj raje kupi (ne le za ta recept, za vse obroke kadarkoli) polnozrnat toast/kruh, saj je toast/kruh iz polnozrnate moke boljši za zdravje, ker ni oropan vitaminov, mineralov, vlaknin in ostalih koristnih sestavin.
 • skuta – Ena najboljših zadev, ki jih lahko poješ zjutraj so beljakovine in prav skuta jih vsebuje ogromno, vsebuje pa tudi malo maščob. Če želiš, da je namaz bolj svilnat, ji dodaj še malo grškega jogurta.
 • banana – Banane so polne kalija in antioksidantov, so pa hranljive in človeka napolnijo z energijo.
 • arašidovo maslo – Arašidi so polni beljakovin, ki so pomembni za telo, vsebujejo pa tudi veliko koristnih maščob, vitaminov in vlaknin.
 • cimet – Cimet je ena bolj zdravih začimb, ki telesu močno koristijo, a pozor – cimet je koristen v manjših količinah, zaužiješ lahko žličko cimeta na dan.

Vidiš? Tole je res dobro in zdravo. Vendar pa ti moram zaupati še krajšo različico te jedi. Od lanskega poletja sem jo imela že tolikokrat za zajtrk, da sem nehala šteti. Takole naredi, če doma nimaš svežega kruha: na krožnik na kolute nareži banano, nanjo razporedi majhne kupčke skute in vse skupaj pokapaj z arašidovim maslom. Reees fantastična kombinacija!

Preden pa si pogledaš, kolikšne količine sestavin potrebuješ za današnji recept, pa si shrani še nekaj idej za čudovite zajtrke:

Sedaj pa si le poglej, kako si lahko ta zajtrk pripraviš že jutri zjutraj! Za pripravo potrebuješ te sestavine.

Če želiš bolj svilnato teksturo namaza, skuti dodaj grški jogurt. Ko imaš čas, kos toasta ali kos kruha popeci na ponvi ali v toasterju. Na toast namaži skutin namaz, nanj razporedi kolute banane, …

… čez pokapaj arašidovo maslo in vse potresi s cimetom.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slasten (jutranji) toast s skuto, banano in arašidovim maslom


 • Author: Barbara
 • Total Time: 30 minute
 • Yield: za 1 osebo 1x

Description

Si želiš zajtrka, ki je zdrav, dober, lep in še enostaven? Tvoje iskanje je končano. Toast s skuto, banano, arašidovim maslom in ščepcem cimeta lahko pripraviš v nekaj minutah in ob tem poskrbiš za veliko energije, ki jo zagotovo potrebuješ za učenje, delo in uživanje v življenju.


Ingredients

Scale

1 kos polnozrnatega toasta ali kruha
1 velika žlica skute
1/2 žlice grškega jogurta (po želji, neobvezno)
1/2 banane (preostalo pojej poleg toasta)
1 žlica arašidovega masla
1 ščep Kotányi cimeta
nekaj kapljic medu ali javorjevega sirupa (po želji)


Instructions

 1. Po želji: Če želiš bolj svilnato teksturo namaza, skuti dodaj grški jogurt. Ko imaš čas, kos toasta ali kos kruha popeci na ponvi ali v toasterju, sicer uporabi nepopečen kos toasta. Če imaš doma bolj gosto arašidovo maslo, ga naredi bolj tekočega z nekajsekundnim segrevanjem v mikrovalovni pečici ali pa ga prenesi v posodo, to pa postavi na kozico z vrelo vodo.
 2. Toast sestavi: Na toast namaži skutin namaz, nanj razporedi kolute banane, čez pokapaj arašidovo maslo in vse potresi s cimetom.
  Na koncu dodaj še ščepec cimeta, po želji pa toast pokapaj še z nekaj medu ali javorjevega sirupa.

Notes

Če želiš bolj svilnato teksturo namaza, skuti dodaj grški jogurt.

Ko imaš čas, kos toasta ali kos kruha popeci na ponvi ali v toasterju, sicer uporabi nepopečen kos toasta.

Namesto toasta lahko uporabiš tudi kateri koli drug kos kruha, najbolje polnozrnatega.

Če imaš doma bolj gosto arašidovo maslo, ga naredi bolj tekočega z nekajsekundnim segrevanjem v mikrovalovni pečici ali pa ga prenesi v posodo, to pa postavi na kozico z vrelo vodo.

Po želji toast pred postrežbo pokapaj z nekaj medu ali javorjevega sirupa.

 • Prep Time: 5 minut
close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

Recipe rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.