Nizkokalorični jajčni mafini z zelenjavo

0 comments

Ješ zajtrk in si ga pripravljaš tudi vnaprej? Predstavljam super recept za jajčne mafine z zelenjavo, ki jih lahko v nedeljo zelo na hitro pripraviš ter imaš na razpolago za zajtrke še naslednje štiri jutra. Zjutraj mafin le pogrej in pojej. Enostavno in dobro! Seveda jih lahko poješ tudi za malico ali večerjo.

Že nekaj časa se trudim, da bi jedla več beljakovinskih zajtrkov, saj ugotavljam, da mi bolj pašejo od sadja. Velikokrat moj zajtrk sicer spremlja jagodičevje, a samo sadja za zajtrk ne jem več. Tako sem v rotacijo zajtrkov umestila tudi te jajčne mafine. Super so mi!

Mafini so sicer čisto ok tudi sobne temperature, lahko pa jih seveda tudi pogreješ. Ker mikrovalovne pečice nimam več, mafin zjutraj narežem na polovički in ju na hitro popečem na gheeju. Poleg dam še nekaj robidnic (čisto neobvezno) in čaj in do kosila sem sita.

Seveda bi lahko pripravila le čisto jajčne mafine, a mi niso všeč, ker so čisto preveč jajčnega okusa, zato mojim dodam ovseno moko. To dobim tako, da ovsene kosmiče zblendam v mikserju.

Jajčne mafine lahko pripraviš s čimer koli. V porcijo, ki sem jo fotkala, sem dala šparglje in rdečo papriko, lahko pa dodaš še kakšno mesnino ali pa paradižnik (raje izberi češnjevce ali pa večjim odstrani sredico, da ne bodo preveč vodeni) ali pa svežo špinačo. Karkoli že imaš doma in ti je všeč.

Jaz sem jajčno zmes dala v silikonske posodice, lahko pa jo daš tudi v dobro namaščene mafin modelčke. Le pazljivo, ko jih daješ ven.

Ko jih narediš, jih ohladi in shrani v hladilniku v neprodušno zaprti posodi. Ok so približno štiri do pet dni, tako da jih lahko pripraviš v nedeljo in imaš na razpolago za zajtrke ves teden. Zmaga!

V primeru, da Kotányi začimbne mešanice nimaš, uporabi tebi ljube suhe ali sveže začimbnice. V Kotányi začimbni mešanici Paradižnik s česnom in želišči se nahajajo paradižnikovi kosmiči, česen, sol, bazilika, čebula, peteršilj in origano.

Če uporabiš brezglutenske ovsene kosmiče, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.

Priprava je enostavna. Izbrano zelenjavo sem obogatila z mešanico začimb.

Nekaj začimbne mešanice sem dala tudi v jajšno zmes. Seveda sem dodala tudi sir.

Spekla sem jih v silikonskih modelčkih.

Super so!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Nizkokalorični jajčni mafini z zelenjavo


  • Author: Barbara
  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 15 minut
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 6 mafinov 1x

Description

Ješ zajtrk in si ga pripravljaš tudi vnaprej? Predstavljam super recept za jajčne mafine z zelenjavo, ki jih lahko v nedeljo zelo na hitro pripraviš ter imaš na razpolago za zajtrke še naslednje štiri jutra. Zjutraj mafin le pogrej in pojej. Enostavno in dobro! Seveda jih lahko poješ tudi za malico ali večerjo.


Scale

Ingredients

4 jajca
5 žlic (mandljevega) mleka
10 žlic ovsene moke (= mletih ovsenih kosmičev)
1,5 žličke Kotányi začimbne mešanice Paradižnik s česnom in želišči
1/2 žličke soli
sveže mlet poper (po okusu)
1 žlička olja
1 pest naribanega sira (cheddar, edam, gruyere …)
1 majhna rdeča paprika
6 špargljev


Instructions

  1. Pripravi zelenjavo: Papriko operi, očisti in nareži na majhne kocke, špargljem pa odlomi oleseneli del in neolesenele dele nareži na kolobarje. V ponvici na segretem olju popeci papriko in šparglje ter jih potresi s pol žličke začimbne mešanice. Ko se zmehča, zelenjavo prenesi v skledico, da se ohladi. Naribaj še sir.
  2. Pripravi maso: V posodi zmešaj jajca, dodaj mleko in začimbe ter sol in poper in premešaj. Nežno umešaj ovseno moko, nato pa še zelenjavo in polovico sira.
  3. Mafine speci: Jajčno-zelenjavno zmes enakomerno razdeli v dobro nameščene mafin modelčke – ali pa v silikonske modelčke ali pa v papirnate modelčke. Na vrh razporedi še drugo polovico sira. Peci jih približno 15 minut v pečici, ogreti na 200°C.
  4. Postrezi: Pečene mafine vzemi iz pečice, počakaj nekaj minut, potem pa jih vzemi iz modela in pojej ali pa ohladi za prihajajoče zajtrke.

Notes

Mafini so ok sobne temperature, vendar pa so boljši topli. Pogrej jih v mikrovalovni pečici ali pa v ponvici na maslu ali gheeju.

Maso vlij v silikonske posodice ali v dobro namaščene mafin modelčke. Le pazljivo, ko jih daješ ven.

Mafine pripravi za več dni vnaprej, pripravi jih, jih ohladi in shrani v hladilniku v neprodušno zaprti posodi. Ok so približno štiri do pet dni.

Mafine pripravi s katero koli zelenjavo, lahko pa dodaš še več sira, ribe ali mesnine.

V primeru, da Kotányi začimbne mešanice nimaš, uporabi tebi ljube suhe ali sveže začimbnice.

Če uporabiš brezglutenske ovsene kosmiče, je ta jed primerna tudi za brezglutensko dieto.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

close

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.