Description
Tako okusnih in mehkih palačink še ne poznaš! Pripravljene so z mešanico mletih ovsenih kosmičev in mletih mandljev in so mehke, dišeče in tako zelo dobre. Namažeš jih lahko s katerim koli namazom ter jim po želji dodaj še sveže sadje – predlagam jagode, banane ali maline.
Ingredients
Sestavine za palačinke:
- 50 g ovsenih kosmičev (ki jih za recept zmelji)
- 50 g mletih mandljev
- 3 žlice (polnozrnate pirine) moke
- 2,5 dl mleka
- 1 jajce
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
- 1 žlička (rjavega) sladkorja
- 1 majhen ščepec soli
Ostale sestavine:
- 1 žlica (kokosovega) masla ali olja za peko palačink
- 1 pest jagod (glej notes)
- 4 žlice čokoladnega namaza (glej notes)
Instructions
- Suhe sestavine: Ovsene kosmiče stresi v mešalnik in zmelji v moki podobno teksturo. Dodaj mlete mandlje, pirino ali katero koli drugo pšenično moko, sladkor in sol in premešaj.
- Mokre sestavine: V posodo ubij jajce in ga dobro razžvljaj. Dodaj vanilijevo esenco in mleko ter premešaj.
- Masa za palačinke: V mokre sestavine stresi suhe in sestavine in dobro premešaj.
- Peka: Ponev za palačinke zares dobro segrej. Na razbeljeno daj malo masla in nanj polovico zajemalke mase (ali srednje veliko zajemalko za sladoled), da dobiš majhno palačinko. Po dveh minutah, oziroma ko se na palačinki začnejo delati mehurčke, jo obrni in popeci še na drugi strani približno enak čas. Palačinke naj bodo malenkost debelejše od navadnih, torej približno take ameriške.
- Postrežba: Vsako palačinko namaži s čokoladnih namazom in obloži z narezanimi jagodami ter uživaj.
Notes
Za zajtrk palačinke namaži z medom posladkano skuto. Zvečer pa jih postrezi s čokoladnimi ali sadnimi namazi, odlična kombinacija je tudi arašidovo maslo in marmelada.
K palačinkam seveda lepo sodi tudi sveže sadje. Uporabi katero koli jagodičevje (jagode, borovnice, maline …) ali banano, mango, ananas …
Te palačinke so ponovno pogrete tako dobre, kot sveže. Pečene in ohlajene položi v neprodušno zaprto posodo in nekaj dni hrani v hladilniku, nato pa pogrej in postrezi z izbrano prilogo. Lahko pa jih tudi zamrzneš.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 15 minut