Description
Palačinke so zakon. Sploh take, ki so malo nenavadne in ki so prav zato in kljub temu, odlične. Palačinke, pripravljene z moko iz zelenin banan, so bolj zdrave od pšeničnih, so brez glutena in primerne tudi za tiste, ki se prehranjujejo po paleo in lchf smernicah. Da niti ne omenjam, da so fantastične!
Ingredients
100 g zelene bananine moke
2 jajci
1 ščep soli
3 dcl mleka
(kokosovo) olje za peko
Instructions
- Pripravi zmes: Vse zgoraj navedene sestavine razen olja dobro zmešaj. Nato pusti, da masa počiva vsaj 10 minut, raje pol ure.
- Speci palačinke: Ponev za palačinke res dobro segrej, nato pa na njej speci palačinke. Pred vsako zajemalko mase, ki jo oblikuješ v palačinko, daj na ponev 1/4 žličke olja. Palačinke speci na obeh straneh, približno 2 minuti na vsaki strani.
- Namaži: Palačinke nato namaži s poljubnim nadevom, preverjeno dobre so tudi same. Lahko jih namažeš tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.
Notes
Pečene palačinke so odlične same, seveda pa jih namaži s poljubnim namazom. Lahko jih namažeš tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 20 minut