Palačinke z moko iz zelenih banan s slivovo marmelado

, 7. Sep 2018 | No Comments

Palačinke so zakon! Sploh take, ki so malo nenavadne in ki so prav zato in kljub temu, odlične. Palačinke, pripravljene z moko iz zelenin banan, so bolj zdrave od pšeničnih, so brez glutena in primerne tudi za tiste, ki se prehranjujejo po paleo in lchf smernicah. Da niti ne omenjam, da so fantastične!

Ne prehranjujem se po paleo, keto ali lchf smernicah, nisem pa niti vegetarijanka ali veganka. Jem vse, jem zmerno in jem raznoliko. Lahko bi sicer rekla, da sem večino časa vegetarijanka. Vseeno pa rada pojem tudi takšne obroke, ki bi se okarakterizirali kot pravi za to ali ono dieto. Z veseljem jem čisto vse! Prav zato sem preizkusila tudi te palačinke. Ki so del paleo diete, primerne pa so lahko tudi za bolj svobodno obliko lchf prehranjevanja.

In po preizkušanju priprave palačink z moko iz zelenih banan lahko rečem, da sem velika ljubiteljica te moke! Super okus ima in čisto nič ne razočara. Okus ima po taki dobri polnozrnati moki. Nič čudnega, da so mi bili všeč tudi makarončki, narejeni z moko iz zelenih banan. Poglej si, kako sem jih v receptu Bananini paleo makarončki s popečenimi gobami uporabila prejšnje leto. Ni kaj, spet jih bom morala naročit! In ti jih lahko tudi, le obišči spletno mesto Pajs brez obresti, same čudovite zadevce imajo na voljo!

Preden odklikaš na Pajs brez obresti, pa si poglej še nekaj luštnih receptov palačink, ki so že v moji #sitfitsi zbirki:

Katere so najboljše? VSE!

Da bodo palačinke iz moke zelenih banan resnično zasijale v vsej svoji luči, ti predlagam, da jih nato namažeš z domačo borovničevo chia marmelado. Jaz sem jih sicer namazala kar s slivovo marmelado s cimetom. Fantastične so bile!

Recept je nastal v sodelovanju s Pajs brez obresti.

POZOR: Palačinke same so primerne za paleo in lchf dieto, slivova marmelada sama pa pač ne – bolj primerna je domača borovničeva chia marmelada.

SESTAVINE (za 8 palačink)

  • 100 g zelene bananine moke
  • 2 jajci
  • 1 ščep soli
  • 3 dcl mleka
  • (kokosovo) olje za peko

PRIPRAVA

Vse sestavine razen olja dobro premešaj. Nato pusti, da masa počiva vsaj 10 minut, raje pol ure.

Ponev za palačinke res dobro segrej. Nato na njej speci palačinke, pred vsako zajemalko mase, ki jo oblikuješ v palačinko, daj na ponev 1/4 žličke olja. Palačinke speci na obeh straneh, približno 2 minuti na vsaki strani.

Palačinke nato namaži s poljubnim nadevom – preverjeno dobre so tudi same! – lahko tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply