Palačinke z moko iz zelenih banan s slivovo marmelado

0 comments

Palačinke so zakon. Sploh take, ki so malo nenavadne in ki so prav zato in kljub temu, odlične. Palačinke, pripravljene z moko iz zelenin banan, so bolj zdrave od pšeničnih, so brez glutena in primerne tudi za tiste, ki se prehranjujejo po paleo in lchf smernicah. Da niti ne omenjam, da so fantastične!

Ne prehranjujem se po paleo, keto ali lchf smernicah, nisem pa niti vegetarijanka ali veganka. Jem vse, jem zmerno in jem raznoliko. Lahko bi sicer rekla, da sem večino časa vegetarijanka. Vseeno pa rada pojem tudi takšne obroke, ki bi se okarakterizirali kot pravi za to ali ono dieto. Z veseljem jem čisto vse! Prav zato sem preizkusila tudi te palačinke, ki so del paleo diete, primerne pa so lahko tudi za bolj svobodno obliko lchf prehranjevanja.

Po preizkušanju priprave palačink z moko iz zelenih banan lahko rečem, da sem velika ljubiteljica te moke. Super okus ima in čisto nič ne razočara. Okus ima po taki dobri polnozrnati moki. Nič čudnega, da so mi bili všeč tudi makarončki, narejeni z moko iz zelenih banan. Poglej si, kako sem jih v receptu Bananini paleo makarončki s popečenimi gobami uporabila prejšnje leto. Ni kaj, spet jih bom morala naročit, In ti jih lahko tudi, le obišči spletno mesto Pajs brez obresti, same čudovite zadevce imajo na voljo!

Preden odklikaš na Pajs brez obresti, pa si poglej še nekaj luštnih receptov palačink, ki so že v moji #sitfitsi zbirki:

Katere so najboljše? VSE!

Da bodo palačinke iz moke zelenih banan resnično zasijale v vsej svoji luči, ti predlagam, da jih namažeš z domačo borovničevo chia marmelado ali pa s slivovo marmelado s cimetom.

Te palačinke so pripravljene z moko iz zelenih banan.

Vse sestavine razen olja zmešaj v zmes, ki naj počiva vsaj 10 minut.

 

Ponev za palačinke res dobro segrej in na segreti speci vse palačinke.

 

Palačinke nato namaži s poljubnim nadevom – preverjeno dobre so tudi same! – lahko tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.

Recept je nastal v sodelovanju s Pajs brez obresti.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Palačinke z moko iz zelenih banan s slivovo marmelado


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 8 palačink 1x

Description

Palačinke so zakon. Sploh take, ki so malo nenavadne in ki so prav zato in kljub temu, odlične. Palačinke, pripravljene z moko iz zelenin banan, so bolj zdrave od pšeničnih, so brez glutena in primerne tudi za tiste, ki se prehranjujejo po paleo in lchf smernicah. Da niti ne omenjam, da so fantastične!


Ingredients

Scale

100 g zelene bananine moke
2 jajci
1 ščep soli
3 dcl mleka
(kokosovo) olje za peko


Instructions

  1. Pripravi zmes: Vse zgoraj navedene sestavine razen olja dobro zmešaj. Nato pusti, da masa počiva vsaj 10 minut, raje pol ure.
  2. Speci palačinke: Ponev za palačinke res dobro segrej, nato pa na njej speci palačinke. Pred vsako zajemalko mase, ki jo oblikuješ v palačinko, daj na ponev 1/4 žličke olja. Palačinke speci na obeh straneh, približno 2 minuti na vsaki strani.
  3. Namaži: Palačinke nato namaži s poljubnim nadevom, preverjeno dobre so tudi same. Lahko jih namažeš tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.

Notes

Pečene palačinke so odlične same, seveda pa jih namaži s poljubnim namazom. Lahko jih namažeš tudi z domačo borovničevo chia marmelado ali pa slivovo marmelado s cimetom.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.