Mini palačinke iz sladkega krompirja

0 comments

Tole so pa res nenavadne, a vseeno odlične palačinke. So fina priloga za vse, ki živite z #lchf dieto, saj ne vsebujejo moke. Pravzaprav vsebujejo le tri sestavine, saj jih pripraviš s pirejem sladkega krompirja, jajci in soljo. Enostavno in tako dobro.

Te neverjetne palačinke so narejene le s sladkim krompirjem in jajci in s soljo. Da dobiš pire sladkega krompirja, moraš sladki krompir najprej zmehčati. Spečeš ga v pečici ali v mikrovalovni pečici, , nato pa pretlačenemu dodaš jajce in sol in zmešaš ter voila – masa za palačinke je pripravljena.

Te palačinke so dobre za zajtrk, za kosilo ob recimo ribji juhi in za večerjo ob solati. Ker vsebujejo le tri sestavine in ker je vezivo, ki drži palačinko skupaj jajce, se posledično to pozna na okusu. Te palačinke so zelo “jajčaste” (pa s tem ne mislim oblike, čeprav jih lahko spečeš tudi v jajčasti obliki), mislim predvsem na okus. Moram povedati, da ne bo presenečenje.

Priprava teh palačink ni težka, je pa trebi biti previden pri peki. Ker so zelo krhke, predlagam, da narediš manjše palačinke in jih obrneš zelo pazljivo. Uporabi širšo lopatko.

Palačinke lahko serviraš še vroče, tople ali sobne temperature. Odlično se pa tudi pogrejejo, zato jih lahko na enkrat pripraviš več, ohladiš, shraniš v hladilniku in pred postrežbo le pogreješ.

Preden pogledava recept za pripravo teh mini palačink, pa še nekaj odličnih receptov s sladkim krompirjem:

Priprava mase za mini palačinke je res enostavna. Najprej s peko zmehčaš sladki krompir, nato pa ga združiš z jajci in soljo ter spečeš. Pri peki pazljivo, saj so palačinke krhke.

  

Palačinke postrezi tople ali sobne temperature.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mini palačinke iz sladkega krompirja


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 1 uro in 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Tole so pa res nenavadne, a vseeno odlične palačinke. So fina priloga za vse, ki živite z #lchf dieto, saj ne vsebujejo moke. Pravzaprav vsebujejo le tri sestavine, saj jih pripraviš s pirejem sladkega krompirja, jajci in soljo. Enostavno in tako dobro.


Ingredients

Scale

1 sladki krompir
2 jajci
1 ščepec soli
(kokosovo) olje za peko


Instructions

  1. Sladki krompir: Sladki krompir dobro operi pod tekočo vodo. Z vilico ga prepikaj in peci na pekaču brez olja približno eno uro na 200°C. Ko se zmehča, ga previdno vzemi iz pečice, pusti nekaj minut, da se malenkost shladi, potem pa nareži na polovico in previdno izbolbi, da ne poškoduješ lupinice. Pusti, da se ohladi na sobno temperaturo.
  2. Zmes za palačinke: K zmehčanemu sladkemu krompirju dodaj jajci in sol in dobro premešaj, da dobiš tekočo zmes.
  3. Peka: Ponev (za palačinke) dobro segrej, potem pa nanjo kapni nekaj olja. Olje razporedi po ponvi, potem pa nanjo daj po žlico mase. Peci toliko časa, da se pojavijo mehurčki, potem pa zelo previdno obrni in speci še na drugi strani.
  4. Postrežba: Postrezi tople ali sobne temperature. Te palačinke so dobre za zajtrk, za kosilo in za večerjo.
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 1 uro + 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.