Description
To je prav res ena nenavadna pica, pripravljena s popečenim brstičnim ohrovtom, ki prav zato ni čisto nič grenak, mehkimi koščki piščančjih čevapčičev in kremno mocarelo. Za piko na i poskrbi timijan in čudovito začinjena paradižnikova omaka, vse pa lepo osveži še kisla smetana. Nenavadno, a božansko!
Ingredients
Scale
Sestavine za jogurtovo testo:
- 120 g bele pšenične moke + dodatno za oblikovanje
- 80 g polnozrnate moke
- 250 g grškega jogurta
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
Sestavine za paradižnikovo omako:
- 4 žlice paradižnikove kaše
- 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1/2 žličke čebule v prahu
Sestavine za brstični ohrovt:
- 1 žlica (olivnega) olja
- 200 g brstičnega ohrovta
- 1/4 rdeče čebule
- 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1/2 žličke čebule v prahu
Ostale sestavine:
- 6 piščančjih čevapčičev Perutnine Ptuj
- 4 žlice naribanega parmezana
- 2 vejici svežega timijana
- 9 rezin mocarele v lističih
- 2 žlici kisle smetane
Instructions
- Pečica: Pečico segraj na 200°C.
- Jogurtovo testo: V skledi skupaj zmešaj obe moki, pecilni prašek in sol. Dodaj grški jogurt in najprej zmešaj s kuhalnico ali vilico. Nato po potrebi – če se testo preveč prijema na prste – dodaj še malo moke, le žličko na enkrat – in vse skupaj res na hitro zgneti v testo. Krog testa položi na pekač, obložen s papirjem za peko in ga kar s prsti oblikuj v krog.
- Paradižnikova omaka: V skodelici zmešaj vse sestavine za paradižnikovo omako.
- Brstični ohrovt: Brstični ohrovt operi in nareži (ali naribaj) na tanke rezinice. V ponev kapni žlico olja in na segretega stresi narezan brstični ohrovt. Dodaj na rezinice narezano rdečo čebulo ter vse preostale sestavine za brstični ohrovt in premešaj. Praži dobrih 5 minut, da se brstični ohrovt zmehča in malenkost obarva.
- Pica: Na razvlečeno testo namaži paradižnikovo omako. Nanjo razporedi mocarelo, nato pa potresi z dvema žlicama parmezana. Na testo s sirom natrgaj piščančje čevapčiče.
- Peka: Pekač previdno položi v pečico in peci približno 15 minut, da se testo speče, mocarela lepo stopi, piščančji čevapčiči pa lepo zapečejo.
- Okras: Na pečeno pico razporedi podušen brstični ohrovt ter jo okrasi s timijanom ter preostalim parmezanom. Na pico razporedi še kislo smetano in takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 15 minut
- Cook Time: 20 minut