Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pica z brstičnim ohrovtom in piščančjimi čevapčiči


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je prav res ena nenavadna pica, pripravljena s popečenim brstičnim ohrovtom, ki prav zato ni čisto nič grenak, mehkimi koščki piščančjih čevapčičev in kremno mocarelo. Za piko na i poskrbi timijan in čudovito začinjena paradižnikova omaka, vse pa lepo osveži še kisla smetana. Nenavadno, a božansko!


Ingredients

Scale

Sestavine za jogurtovo testo:

  • 120 g bele pšenične moke + dodatno za oblikovanje
  • 80 g polnozrnate moke
  • 250 g grškega jogurta
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 4 žlice paradižnikove kaše
  • 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke čebule v prahu

Sestavine za brstični ohrovt:

  • 1 žlica (olivnega) olja
  • 200 g brstičnega ohrovta
  • 1/4 rdeče čebule
  • 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke čebule v prahu

Ostale sestavine:


Instructions

  1. Pečica: Pečico segraj na 200°C.
  2. Jogurtovo testo: V skledi skupaj zmešaj obe moki, pecilni prašek in sol. Dodaj grški jogurt in najprej zmešaj s kuhalnico ali vilico. Nato po potrebi – če se testo preveč prijema na prste – dodaj še malo moke, le žličko na enkrat – in vse skupaj res na hitro zgneti v testo. Krog testa položi na pekač, obložen s papirjem za peko in ga kar s prsti oblikuj v krog.
  3. Paradižnikova omaka: V skodelici zmešaj vse sestavine za paradižnikovo omako.
  4. Brstični ohrovt: Brstični ohrovt operi in nareži (ali naribaj) na tanke rezinice. V ponev kapni žlico olja in na segretega stresi narezan brstični ohrovt. Dodaj na rezinice narezano rdečo čebulo ter vse preostale sestavine za brstični ohrovt in premešaj. Praži dobrih 5 minut, da se brstični ohrovt zmehča in malenkost obarva.
  5. Pica: Na razvlečeno testo namaži paradižnikovo omako. Nanjo razporedi mocarelo, nato pa potresi z dvema žlicama parmezana. Na testo s sirom natrgaj piščančje čevapčiče.
  6. Peka: Pekač previdno položi v pečico in peci približno 15 minut, da se testo speče, mocarela lepo stopi, piščančji čevapčiči pa lepo zapečejo.
  7. Okras: Na pečeno pico razporedi podušen brstični ohrovt ter jo okrasi s timijanom ter preostalim parmezanom. Na pico razporedi še kislo smetano in takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 20 minut