Pica z brstičnim ohrovtom in piščančjimi čevapčiči

0 comments

To je prav res ena nenavadna pica, pripravljena s popečenim brstičnim ohrovtom, ki prav zato ni čisto nič grenak, mehkimi koščki piščančjih čevapčičev in kremno mocarelo. Za piko na i poskrbi timijan in čudovito začinjena paradižnikova omaka, vse pa lepo osveži še kisla smetana. Nenavadno, a božansko!

Ne se bati nenavadnih stvari in novih okusov. Morda te bodo prav lepo presenetili. Pogum je tudi pri hrani prav lepa stvar.

Ta pica je polna odličnih sestavin in okusov. Preseneti z okusom, pa čeprav na pogled ni prav najlepša. Za osnovo sem uporabila jogurtovo testo, ki je polno beljakovin in je prav lepo sočno, lahko pa uporabiš tudi katero koli testo za pico.

V tej pice se nahajajo naslednje sestavine:

  • BRSTIČNI OHROVT: Brstični ohrovt je lahko prav smrdeč, grenak in čisto nič dober. Vendarle pa je, če ga pravilno pripraviš, presenetljivo dober. Ohrovt očistiš, narežeš na tanke rezinice, popečeš in dobro začiniš.
  • PIŠČANČJI ČEVAPČIČI: Čevapčiči na pici? Ja, na pici. In to ti od Perutnine Ptuj. Čevapčiče, ki so že prav lepo začinjeni, natrgaš na manjše koščke, položiš na pico in popečeš. Tako pečeni so prav lepo sočni in se odlično ujemajo z ostalimi okusi. Če jih nimaš, lahko uporabiš tudi koščke že pečenega piščanca, hrenovke ali pa slanino.
  • JOGURTOVO TESTO: Doma ne pripravljam več drugega testa za pico. Ta mi je najboljši, saj ni težak, je lepo sočen in je odličnega okusa. Pa še polj je grškega jogurta in zato poln beljakovin. Pripravi se z moko – v tem testu je del bele pšeničke in del polnozrnate okuse, saj je zato bogatejšega okusa, grškim jogurtom, soljo in pecilnim praškom. Sestavine na hitro zmešaš v kepo testa, tega pa potem kar s prsti razvlečeš v velik krog. Ne potrebuješ nobenega čakanja, da bi testo vzhajalo, saj pecilni prašek za vzhajanje potrebuje le toploto in nobenega vnaprejšnjega vzhajanja.
  • MOCARELA IN KISLA SMETANA: Na pici imam že kar nekaj časa najraje mocarelo v lističih, ki se lepo stopi, ni pa čisto nič pocasta. Za svežino pa na koncu uporabiš še malo kisle smetane.
  • PARADIŽNIKOVA OMAKA: To omako za pico pripravi doma, je popolnoma enostavno. Navadni paradižnikovi kaši dodaj začimbe (sol, poper, česen in čebula v prahu in timijan) in vse premešaj. Tako enostavno.

Ta solata ima več delov, ki potem sestavljano odlično celoto. Vsak del lahko pripraviš enega za drugim in tako za pripravo ne potrebuješ preveč časa. V dobre pol ure je pica pripravljena. Koraki priprave:

  1. Pečico prižgi na 200°C.
  2. V parih minutah pripravi jogurtovo testo.
  3. Pripravi paradižnikovo omako.
  4. S prsti testo raztegni v krog.
  5. Krog testa namaži s paradižnikovo omako, nanjo razporedi mocarelo ter naribaj malo parmezana.
  6. Na sir natrgaj še nekaj piščančjih čevapčičev.
  7. Pico postavi v pečico za 20 minut.
  8. Brstični ohrovt nareži (ali naribaj) na rezinice.
  9. Brstični ohrovt popeci in začini.
  10. Pečeno pico previdno vzemi iz pečico in nanjo razporedi popečen brstični ohrovt.
  11. Pico okrasi s timijanom, parmezanom in kislo smetano.
  12. Čudi se presenetljivim in božanskim okusom. Noro!

Pica je najboljša sveža, zato priprave vnaprej ne priporočam. Zato jo naredi takrat, ko imaš na voljo dobre pol ure. Nato pa jo postrezi in se čudi, kako dobre so lahko nenavadne stvari. Vidiš, življenje je s hrano lahko vsak dan zanimivo in novo.

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave. 

Preden pogledava, kako se ta pica pripravi, pa poglej še dva odlična recepta z brstičnim ohrovtom, ki je, če je pravilno pripravljen, lahko neverjetno dober:

Za pripravo te pice potrebuješ sestavine na spodnji fotki. Pozor, v nadaljevanju sledi kratek slikovni prikaz priprave, natančne količine sestavin in korake priprave pa najdi na dnu strani:

Najprej pripravi vse sestavine.

Nato pripravi jogurtovo testo in ga razvleči, nato pa obloži s paradižnikovo omako in siri.

Dodaj še piščančje čevapčiče in pico speci.

Nato popeci še brstični ohrovt in ga razporedi na pečeno pico.

Vse osveži še z malo kisle smetane in uživaj!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pica z brstičnim ohrovtom in piščančjimi čevapčiči


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je prav res ena nenavadna pica, pripravljena s popečenim brstičnim ohrovtom, ki prav zato ni čisto nič grenak, mehkimi koščki piščančjih čevapčičev in kremno mocarelo. Za piko na i poskrbi timijan in čudovito začinjena paradižnikova omaka, vse pa lepo osveži še kisla smetana. Nenavadno, a božansko!


Ingredients

Scale

Sestavine za jogurtovo testo:

  • 120 g bele pšenične moke + dodatno za oblikovanje
  • 80 g polnozrnate moke
  • 250 g grškega jogurta
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 4 žlice paradižnikove kaše
  • 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke čebule v prahu

Sestavine za brstični ohrovt:

  • 1 žlica (olivnega) olja
  • 200 g brstičnega ohrovta
  • 1/4 rdeče čebule
  • 1 žlička svežega timijana (ali 1/2 žličke sušenega)
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke čebule v prahu

Ostale sestavine:


Instructions

  1. Pečica: Pečico segraj na 200°C.
  2. Jogurtovo testo: V skledi skupaj zmešaj obe moki, pecilni prašek in sol. Dodaj grški jogurt in najprej zmešaj s kuhalnico ali vilico. Nato po potrebi – če se testo preveč prijema na prste – dodaj še malo moke, le žličko na enkrat – in vse skupaj res na hitro zgneti v testo. Krog testa položi na pekač, obložen s papirjem za peko in ga kar s prsti oblikuj v krog.
  3. Paradižnikova omaka: V skodelici zmešaj vse sestavine za paradižnikovo omako.
  4. Brstični ohrovt: Brstični ohrovt operi in nareži (ali naribaj) na tanke rezinice. V ponev kapni žlico olja in na segretega stresi narezan brstični ohrovt. Dodaj na rezinice narezano rdečo čebulo ter vse preostale sestavine za brstični ohrovt in premešaj. Praži dobrih 5 minut, da se brstični ohrovt zmehča in malenkost obarva.
  5. Pica: Na razvlečeno testo namaži paradižnikovo omako. Nanjo razporedi mocarelo, nato pa potresi z dvema žlicama parmezana. Na testo s sirom natrgaj piščančje čevapčiče.
  6. Peka: Pekač previdno položi v pečico in peci približno 15 minut, da se testo speče, mocarela lepo stopi, piščančji čevapčiči pa lepo zapečejo.
  7. Okras: Na pečeno pico razporedi podušen brstični ohrovt ter jo okrasi s timijanom ter preostalim parmezanom. Na pico razporedi še kislo smetano in takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 20 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.