Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pirini ravioli s tartufi v omaki z gobami in grahom


  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 lačni osebi 1x

Description

Ta okusov polna kremasta pojedina, sestavljena z omako s jurčki, porom in grahom ter polnjenimi testeninami je nadvse razkošna jesenska jed. Pripravi si jo za posebne priložnosti ali pa občasno kar na čisto običajen dan. Kadar koli si jo že pripraviš, pripravi se na kulinarično poslastico.


Ingredients

Scale

250 g gob (jurčki, šampinjoni, šotorovke …)
40 g masla (razdeljenega na pol)
1 por (ali šalotka ali čebula)
2 stroka česna
50 g graha (svežega ali zamrznjenega)
4 vejice svežega ali 1 žlička suhega timijana
0,5 dl belega vina (neobvezno)
0,5 dl sladke smetane
25 g parmezana
1 limona (1/2 limonine lupinice, 1 žlička limonovega soka
sol, poper po okusu
250 g (1 zavitek) Mlinotestovih pirinih raviolov s tartufi


Instructions

  1. Gobice: Polovico masla stopi in na stopljenega stresi gobe, jih malo posoli in popopraj in dodaj 1 vejico timijanovih listkov. Peci jih, da spustijo morebitno vodo in da se malenkost obarvajo. Nato jih stresi na krožnik in prihrani za kasneje.
  2. Omaka: V isto ponev daj drugo polovico masla, dodaj narezan por, malo posoli in popopraj in kuhaj nekaj minut, da se por zmehča, a ne obarva. Nato dodaj nariban česen in vino, premešaj ter kuhaj kakšno minuto, da se vino ukuha (=da izpari, pusti pa čudovit vonj). Nato dodaj še smetano, listke dveh vejic timijana in večino parmezana ter kuhaj, da se okusi prepojijo in da se naredi omaka. V omako nato umešaj še popečene gobe, grah, naribano lupinico in premešaj ter kuhaj nekaj minut.
  3. Testenine: Ko v omako dodaš gobe, v vreli soljeni vodi skuhaj raviole. Nikar ne zavrzi vode, v kateri se kuhajo!
  4. Dokončaj omako: V omako dodaj nekaj vode od kuhanja testenin in z njo razreči omako, da dobiš svilnato omako. Omako poskusi in po potrebi še dosoli in dopopraj.
  5. Postrezi: V popolno omako nežno umešaj kuhane raviole, jih takoj postrezi in po želji okrasi še z malo svežega parmezana.

Notes

Ob kuhanju testenin nujno prihrani nekaj vode, v kateri se kuhajo, saj z njo na koncu razredčiš omako in jo narediš čudovito svilnato.

  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20