Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščančji burger z ananasom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 25 minut
  • Yield: za 4 osebe 1x

Description

Ta poletni burger z božanskim in zaradi odličnih dodatkov čisto nič dolgočasnim piščančjim polpetom, popečenim ananasom (moraš poskusit!), avokadom, sirom, klasično burger zelenjavo in nežno medeno omako te bo popolnoma presenetil in 100% navdušil. Božanska poslastica!


Ingredients

Scale

Sestavine za piščančji polpet:

  • 500 g mletega piščančjega mesa ali Perutnina Ptuj piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 2 mladi čebulici oz. 2 žlici narezane mlade čebulice
  • 2 stroka naribanega česna
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1/4 žličke kajenskega popra (neobvezno)
  • 1 žlička sušene bazilike
  • 1 velik ščep svežega peteršilja
  • 1 velik ščep sveže bazilike
  • 90 g drobtin
  • 75 g parmezana
  • 1 jajce
  • 4 koščki sesekljanega sušenega paradižnika iz olja

Sestavine za medeno omako:

  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlička tekočega medu
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • 1 ščepec kajenskega popra (neobvezno)

Ostale sestavine:

  • 1 žlica (olivnega) olja za peko polpetov
  • 4 burger bombetke
  • 1 avokado
  • 1 ščepec soli in nekaj kapljic limetinega ali limoninega soka za na avokado
  • 8 listov solate
  • 2 sveža paradižnika
  • 8 rezin svežega ali vloženega ananasa
  • 8 rezin mocarele sira v rezinah

Instructions

  1. Piščančji polpet: Piščančja stegna brez kosti in kože zmiksaj ali pa uporabi mleto piščanje meso. Dodaj vse ostale sestavine za polpet in dobro premešaj – najboljše kar s čistimi rokami. Oblikuj štiri polpetke in jih na obeh straneh peci približno 5-6 minut na segreti žlici olja. Ko so polpeti pečeni, nanje položi rezine sira in ponev pokrij, da se sir stopi in objame polpete.
  2. Ananas: Na isti ponvi popeci še ananas, približno minuto ali dve na stran.
  3. Medena omaka: Vmes pripravi medeno omako. Skupaj zmešaj vse sestavine za omako in dobro premešaj. Poskusi in po potrebi dodaj kar manjka.
  4. Ostale sestavine: Solato operi in otresi, svež paradižnik pa nareži na kolobarje. Avokado pretlači, posoli in pokapaj z limetinim sokom ter premešaj.
  5. Nato burger sestavi: Na dno namaži avokado, dodaj solato, polpet s sirom, popečen ananas in svež paradižnik. Na notranji del zgornje bombetke namaži medeno omako in jo nato položi na paradižnik. Burger takoj postrezi in uživaj!

Notes

Ta recept za burger je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

Uporabiš lahko tudi mleto purje meso ali pa mešanico purjega in perutninskega.

Uporabi svež ali vložen ananas.

Nemesto solate lahko uporabiš tudi špinačo ali rukolo.

  • Prep Time: 15 minut
  • Cook Time: 10 minut