Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščančji krožnik s kuskusom in tzatzikijem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

To je poletje na krožniku! Sočni koščki ravno prav začinjenega piščanca, kremast kuskus, osvežilna tzatziki omaka in sladki češnjevi paradižniki. Enostavno wow. To je res čudovito hranljiv krožnik samih poletnih dobrot, ki te nasiti, zadovolji in prav lepo pocrklja. Noro dobro!


Ingredients

Scale

Sestavine za meso:

  • 300 g piščančjih stegen brez kosti in kože Natur Premium
  • 2 žlici grškega jogurta
  • 2 naribana stroka česna
  • 1/4 sesekljane rdeče čebule (ali 1 šalotka)
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 vejica svežega origana (ali 1/2 žličke suhega)
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1 žlica (olivnega) olja

Sestavine za tzatziki:

  • 1 večja sveža kumara
  • 1/2 žličke suhega česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 vejici sveže mete
  • 1/4 žličke sušenega kopra
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 3 žlice grškega jogurta

Ostale sestavine:

  • 120 g kuskusa
  • sol
  • (olivno) olje
  • 1 velika pest češnjevih paradižnikov
  • sveža meta
  • limona

Instructions

  1. Meso: Piščančja stegna nareži na koščke, nato pa zmešaj skupaj z ostalimi sestavinami za meso. Če imaš čas, meso mariniraj – že 15 je dovolj, lahko pa tudi več ur, a v tem primeru ga postavi v hladilnik. Prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko in peci 25 minut v pečici, ogreti na 220°C. Vmes enkrat previdno premešaj.
  2. Tzatziki: Kumaro olupi in ji po potrebi odstrani semena (le, če so velika). Nato jo naribaj in potresi s ščepcem soli ter pusti počivati 5 minut. Nato kumare dobro ožemi. V skledi skupaj zmešaj grški jogurt, česen, olje, meto, koper, sol in poper. Dodaj še ožete kumare in premešaj.
  3. Kuskus: Kuskus stresi v skledico, dodaj ščepec soli in žličko olja, prelij z 1,5 kratno količino vode (180 g), premešaj in pokrij za pet minut. Nato ga z vilico premešaj.
  4. Paradižnik: Češnjeve paradižnike nareži na polovičke, pokapaj z malo olja in limoninega soka, posoli in dodaj malo sesekljane mete ter premešaj.
  5. Krožnik sestavi: Najprej nanj položi kuskus, nato meso, dodaj še paradižnike in tzatziki. Potresi še z malo sveže mete, pokapaj z malo limoninega soka in malo olja ter takoj postrezi. Odlično poletno kosilo!

Notes

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 25